Maandag, De wet van geven en ontvangen

You are here: Home / 7 spirituele wetten van Deepak Chopra / Maandag, De wet van geven en ontvangen

Maandag, De wet van geven en ontvangen

geven en ontvangen

Tijdens de yogacruise op een houten gűlet in Turkije van 12 t/m 19 september zal ik iedere dag de spirituele wetten van Deepak chopra gaan behandelen. De wet van maandag is de wet van geven en ontvangen.

Deze wet zegt dat het universum werkt dmv een dynamische uitwisseling.  Deze uitwisseling is tussen je lichaam, geest en het universum.

Blijf open staan voor geven en ontvangen. Als je bloed niet goed stroomt gaat het klonteren, als een rivier niet goed stroomt gaat het stagneren. Dus zorg dat de levenskracht in jezelf blijft stromen. Sta open voor geven en ontvangen.
Belangrijk is je intentie achter het geven en ontvangen. De intentie dat je geluk wilt voor de gever en de ontvanger. Het gene wat je doet in het geven moet dus vreugdevol zijn. Hierdoor wordt de energie achter het geven groter.

Tijdens yoga is de wet van geven en ontvangen iedere keer van kracht als je ademt. Adem in en houd vast, voel hoe ongemakkelijk het voelt als je iets vasthoudt terwijl je moet loslaten. Adem helemaal uit. Je longen zijn leeg, zonder in te ademen. Voel nu ongemakkelijk dit voelt wanneer je weerstand biedt tegen iets binnenhalen wat je nodig hebt. Je merkt dat als je niet geeft en ontvangt met de adem je geest ongerust wordt en je lichaam ongemakkelijk gaat aanvoelen. Je hebt koolstofatomen in je lichaam van een cheeta in Afrika, dolfijn in Stille Oceaan, Palmboom uit Tahiti, Aboriginel uit Australie. Je adem is een voortdurende getuige van deze wet.

Ook worden tijdens yoga houdingen spiergroepen aangespannen, ontspannen, vastgehouden en losgelaten.

Let tijdens deze maandag en tijdens de yoga op:
1. Wees met je aandacht bij je adem
2. Wees dankbaar
3. Luister naar je behoeften

Kijk of je de hele dag door iets kunt geven aan de mensen om je heen. Een compliment, glimlach, vriendelijk woord, een gebed etc. Probeer te kijken wat er door de dag heen naar jou toe komt en wat jij ontvangt.
Dit kan iets uit de natuur zijn. Gezang van vogels, regenboog, zonsondergang. Dit kan ook van andere mensen in je leven zijn zoals een vriendelijk gebaar, omhelzing, nuttige opmerking etc.

Hier zie je nog de Periscope uitzending van 10 augustus 2015 waarin ik kort wat vertel over deze wet.
Wil je me ook volgen op Periscope? Kijk dan bij DeYogaboerderij.

Wil je meer weten over de 7 spirituele wetten van Deepak Chopra? En hoe we deze kunnen gaan toepassen in de yoga?

ONLINE YOGAPROGRAMMA:
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet de 7 wetten van Succes/Yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

Bron: foto is van www.kaartje2go.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.