Dinsdag: De wet van karma

You are here: Home / 7 spirituele wetten van Deepak Chopra / Dinsdag: De wet van karma

Dinsdag: De wet van karma

karma1

Op dinsdag staat de 3 de wet centraal. Dit is de wet van karma (oorzaak/gevolg) Ze zeggen wel eens we oogsten wat we zaaien. Als je een handeling doet krijg je me op een andere manier weer terug.

Als je bewust kiest voor geluk en succes voor anderen dan krijg je dit zelf ook. Je maakt de hele dag door allerlei keuzes. Sommige keuzes maak je bewust en sommige onbewust. Probeer je vandaag eens bewust te worden van de keuzes die je maakt. Soms gebeuren er dingen die zijn soms leuk zijn of niet maar vaak zijn het gevolgen van keuze die je ooit eerder hebt gemaakt.

In iedere situatie zijn er vele keuzes die zowel voor jou als voor degene om je heen geluk creëren.  Als je de juiste keuze maakt zal die jou en ieder ander beïnvloeden en voeden.

Bij Yoga kun je bewust van de ene naar de andere yogahouding gaan. Er komt dan een reactie op je keuze. Als je ongeduldig jezelf in een houding forceert waar je nog niet aan toe bent dan reageren je lichaam en je geest. Je krijgt misschien last  van spierpijn of andere lichamelijke ongemakken omdat je de wet van karma hebt genegeerd.

Er zijn een aantal dingen belangrijk bij de wet van karma:
1.Wees getuige van je keuzes op ieder moment; Door volledig in het nu te zijn.
2.Kijk naar de gevolgen; Wat is de consequenties van de keuze die ik maak? En zal deze keuze er voor zorgen dat iets minder erg is?
3.Luister naar je hart; 
Je hart is het verbindingspunt tussen je geest en lichaam. Als je ergens over twijfelt stop dan even en kijk ernaar. Observeer en voel of het goed voelt of niet.

Als je dit wilt toepassen binnen de yoga probeer dan met je aandacht bij jezelf te blijven in het moment. Een mooie bewegingsmeditatie om je hart verder open te stellen is de hartmeditatie. Terwijl je die doet kun je de mantra voor jezelf of hardop opzeggen:  “ ik ben bereid liefde te ontvangen”

Wil je meer weten over de 7 spirituele wetten van Deepak Chopra? En hoe we deze kunnen gaan toepassen in de yoga?

ONLINE YOGAPROGRAMMA:
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet de 7 wetten van Succes/Yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

 

Bron foto : http://amida-ji-retreat-temple-romania.blogspot.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.