Zondag: De wet van pure potentialiteit

You are here: Home / 7 spirituele wetten van Deepak Chopra / Zondag: De wet van pure potentialiteit

Zondag: De wet van pure potentialiteit

moeder theresa

Tijdens de yogacruise op een houten gűlet in Turkije van 12 t/m 19 september zal ik iedere dag de spirituele wetten van Deepak Chopra gaan behandelen. De wet van zondag is de 1ste Wet. De wet van pure potentialiteit

De wet betekent dat je in de kern puur gewaarzijn bent. Deze ligt ten grondslag aan al zijn creativiteit. De sfeer van de wet is de basis van kennis, intuïtie, harmonie en gelukzaligheid.

Het draait om zelfverwijzing: je innerlijke referentiepunt is je ziel en plaats van objecten en ervaringen. Het tegenovergestelde van zelfverwijzing is objectverwijzig.
In objectverwijzing word je beïnvloed door wat er buiten het zelf gebeurt met inbegrip van situaties, omstandigheden, mensen en dingen. Je hebt hier meer behoefte aan goedkeuring van anderen om je op je gemak en waardevol te voelen. Dat is de reden dat je ernaar zoekt.
het is een in angst gebaseerde staat van zijn omdat je in gedachten en in je gedrag altijd in afwachting bent op een reactie.

Het ego is je innerlijke referentie in de staat van objectverwijzing. Maar je ego is niet wie je bent. Je bent diverse rollen, kind, ouder, zus/broer, collega, vriend/vriendin etc.
Je sociale masker gedijt op goedkeuring, streeft naar controle en wordt door macht in stand gehouden. Je ego leeft in angst om goedkeuring, macht en controle te verliezen.

Je ware Zelf/Ziel is vrij van deze dingen. Imuum voor kritiek, niet bang voor uitdagingen, voelt zich niet boven of onder iemand.

Let vandaag op de volgende dingen:
1. Cultiveer stilte.
2. Voel je een met de natuur.
3. Beoefen het niet-oordelen.
Mooie mudra bij deze dag is de Gyan mudra en de mantra SO HUM (SOO HAMMM)

gyan mudra

Deze mudra verlicht spanning en depressie. Stimuleert de wortelchakra, en aardt. Het is zeer rustgevend en brengt de beoefenaar spirituele openheid en gemak in meditatie. De hersenen worden gestimuleerd en hierdoor het zenuwstelsel en de hypofyse en je kunt je beter concentreren. Het is vele voordelen omvatten ook het stimuleren van het endocrien systeem. Door de lucht element droogt het de gewrichten en kraakbeen, die anders vol met vocht kunnen zijn, waardoor pijn en stijfheid in de gewrichten ontstaan. Dit gebeurt nu niet.

Herhaal in je hoofd de zin: “ Vandaag zal ik over niets van wat er gebeurt oordelen”.

Hier zie je nog de Periscope uitzending van 30 augustus 2015 waarin ik kort wat vertel over deze wet.
Wil je me ook volgen op Periscope? Kijk dan bij DeYogaboerderij.

Wil je meer weten over de 7 spirituele wetten van Deepak Chopra? En hoe we deze kunnen gaan toepassen in de yoga?

ONLINE YOGAPROGRAMMA:
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet de 7 wetten van Succes/Yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.