Yoga light

You are here: Home / Yoga light
23 april 2018
Wanneer:
13 mei 2016 @ 10:15 – 11:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2016-05-13T10:15:00+02:00
2016-05-13T11:30:00+02:00
Waar:
De Yogaboerderij
Rivierenlaan 240
8226 LH Lelystad
Nederland
Contact:
Corine van Zoelen
06-51874415

yoga light

Yoga Light:
Yoga Light wordt gegeven door Corine bij De Yogaboerderij, Lelystad. Dit is een lichte vorm van Yoga voor ouderen en mensen die herstellen van een ziekte of operatie. Deze Yoga is bedoeld voor actieve 55+ ers die liever overdag de deur uitgaan dan in de avond en voor mensen die wat lichamelijke ongemakken hebben nav een een ziekte of operatie of nu in een periode zitten dat hun lichaam hun even in de steek laat.

Yoga Light is een rustige yogales met eenvoudige langzame houdingen met eventuele aanpassingen mocht een houding niet lukken.
Yoga is niet alleen ingewikkelde houdingen en op je hoofd staan. Het gaat om de uw eigen grens bewaken en de verbinding tussen uw lichaam en geest.
Juist als uw lichaam (tijdelijk) iets niet meer kan is het prettig om te leren dit te accepteren en toch in beweging te blijven want het gezegde is niet voor niets “rust roest”. U leert diverse ademhalingstechnieken zodat uw lichaam meer energie kan krijgen of juist meer kan ontspannen.
U krijgt ook tips om in de week na de les meer bewust te worden van uw adem en te leren ontspannen in kleine dagelijkse zaken.

Ontspannen lichaamsbeweging is met name op de latere leeftijd erg belangrijk en kan een preventieve rol spelen bij verscheidene aandoeningen.
Leer van uw lichaam te houden. Ook al heeft het meer beperkingen dan vroeger. Vroeger waren er ook dingen u misschien niet kon.
Rust roest, dus blijf in beweging. Ouder worden is een zegen. U heeft veel ervaringen en wijsheden.

Voordelen van Yoga Light:
– U wordt fitter en energieker
– Uw lichaam wordt soepeler
– Uw innerlijke kracht wordt geactiveerd
– Uw geest wordt helderder
– Uw concentratievermogen wordt versterkt.

Voor wie ?
Soms denkt men dat deze yogales uitsluitend voor senioren is. Maar de yogalessen zijn ontwikkeld voor mensen vanaf circa 55 jaar die behoefte hebben aan een yogales maar de voorkeur hebben om dit overdag te doen en in een langzamer tempo en meer aandacht voor de houdingen en de ademhalingsoefeningen. Tevens is de les bedoeld voor mensen die aan het herstellen zijn van een operatie of ziekte en het om die reden wat rustiger aan moeten doen maar wel yoga willen blijven beoefenen. De Yoga light les wordt overdag gegeven. De leeftijd van de deelnemers varieert. Mocht u zelf twijfelen of u aan Yoga Light kunt deelnemen, raadpleeg dan eerst uw huisarts.

Opbouw van een Yoga Light les:
De les duurt een uur. We starten met een korte meditatiezit, warming up, yoga asana’s (houdigen) eventueel met behulp van blokken, bolsters, kussens en yogariemen, pranayama’s (ademhalingsoefeningen), ontspanningsoefening eventueel dmv een visualisatie. Na afloop is er tijd voor thee met een koekje.

De Yoga Light lessen zijn, m.u.v 4 weken zomervakantie en 1 week kerstvakantie, iedere vrijdag van 10:15 – 11:30 uur.

Prijzen:
Een yogales duurt (75 minuten) en kost 10,50 Euro per les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.