Ademhalingsoefening voor ziekenhuisbezoek

You are here: Home / ademhaling / pranayama / Ademhalingsoefening voor ziekenhuisbezoek

rontgen

Vanmiddag ga ik weer naar het ziekenhuis in Emmeloord.  Ivm mijn schouderbladbreuk krijg ik vandaag een DEXA onderzoek. Veel mensen vinden het spannend om naar het ziekenhuis te gaan en ik heb vaker gehoord dat ze dan heel veel steun hebben gehad aan mijn ademhalingstips. Of dat ze denken” wat zou Corine nu zeggen als advies”.
Vaak weten ze het dan wel. Hun adem richting de buik brengen. Er zit zo vaak veel stress in iemands lichaam alleen al door een verkeerde ademhaling.

Het is prettig om aan je voeten te denken. Dan met name de onderkant van je voeten. Door er alleen maar aan te denken ga je je voeten ook echt voelen. Hierdoor ben je stevig geaard en zo ie zo minder “omver te blazen”.

De buikademhaling is als volgt. Als je inademt,  adem je richting je buik. Je navel breng je dan naar buiten. Als je uitademt wordt je buik dunner doordat de adem er uit verdwijnt. Je navel breng je naar binnen richting je ruggenwervel. Blijf dit een aantal keren doen wat goed voelt voor jou. Hierdoor merk je dat er al meer rust over je heen komt .

Een hele fijne ademhaling voor meer rust is de Nadi sodani /afwisselende neusademhaling
Is tevens goed voor kinderen met astma (NIET tijdens en astma aanval) en ADHD.
Helpt ook om beter te kunnen slapen.
Als je alleen ademt door rechts – zon- mannelijke energie is dit goed om te doen in de ochtend als je moe bent want daar krijg je energie van.
Als je alleen door links ademt dan staat dat voor maan- rust – vrouwelijke energie. Is goed om rustig te worden voordat je in slaap valt.
Als je afwisselend ademt door links en rechts . Start met links en eindigt met links dan krijg je meer rust en  balans in je hoofd en kun je je beter concentreren.
Je houd je mond gesloten en houd je rechterhand voor je neus. Je duim ligt op je rechterneusgat. Wijs en middelvinger rusten tussen je wenkbrauwen op je 3de oog. Je ringvinger is gebogen en hangt bij je linkerneusgat.
Je ademt in via links.
Sluit je linkerneusgat met je ringvinger
Haal je duim weg bij je rechterneusgat
Je ademt uit via rechts.
Je ademt in via rechts.
Je sluit je rechterneusgat met je duim.
Je opent je linkerneusgat met je ringvinger
Je ademt uit met links
Dit herhaal je een aantal keer. Net zolang je het prettig vindt. Je houdt je mond gesloten. Je eindigt altijd met uitademen via het linkerneusgat.

Mocht je nu een röntgenfoto moeten laten maken of door een MRI scan dan is dit natuurlijk lastig maar door je verbeelding te gebruiken helpt dit ook al. Dus dat je je voorstelt dat je op deze manier adem haalt door je neus.

Succes!

Hier zie je nog de Periscope uitzending van 24 augustus 2015 waarin ik kort vertel over deze ademhalingsoefening.

Wil je me ook volgen op Periscope? Kijk dan bij DeYogaboerderij.

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.