Maagd 24 augustus – 22 september

You are here: Home / ademhaling / pranayama / Maagd 24 augustus – 22 september

Maagd 24 augustus – 22 september

maagd 1, De afwisselende neusademhaling , Nadi-Sodhana     maagd 2, De afwisselende neusademhaling , Nadi-Sodhana

Maagd

Algemeen
De maagden hebben regelmatig last van hun spijsvertering. Dit dierenriemteken heeft vaak moeite om iets te verteren. Ze zijn vaak nerveus en altijd druk bezig omdat ze heel precies zijn.

 Yoga ademhaling: De afwisselende neusademhaling / Nadi-Sodhana
Zorg dat je met en rechte rug zit in kleermakerszit. Laat je linkerhand rusten op je linkerknie. Plaats je rechterhand voor je gezicht zodat je de binnenkant van je handpalm ziet.
Sluit met je duim heel zacht je rechterneusgat en plaats je wijsvinger en middelvinger op je derde oog, tussen je wenkbrauwen.

Adem via je linkerneusgat in richting je vingers bij je derde oog. Sluit je linkerneusgat met je ringvinger af. Open met je duim je rechterneusgat en adem uit via je rechterneusgat. Adem in via je rechterneusgat richting je derde oog, sluit je rechterneusgat af met je duim en open met je ringvinger je linkerneusgat en adem uit aan de linkerkant. Dit is een ronde. Adem enkele rondes op deze manier in en uit. Zorg dat je rechtop blijft zitten en niet je hoofd naar voren laat hangen. Breng uiteindelijk je rechterhand naar je rechterknie en voel even na.
Werking: Deze ademhalingsoefening zorgt dat je linker-, en rechterhersenhelft in balans komen. Het geeft een ontspannende werking op je geest. Het is een rustgevende en prettige ademhaling om te doen voorafgaand aan een meditatie.

Nav het hoofdstuk “Astrologie en Yoga” door Corine van Zoelen van www.deyogaboerderij.nl uit het boek “De Astrologische Almanak 2015” van Esther van Heerebeek en het artikel in de zomereditie van YOGI Yogablad. 

Wil je de uitleg krijgen in een korte yoga video les?
Je kunt je aanmelden via https://www.deyogaboerderij.nl/yoga-en-astrologie/
Vanaf 17 januari 2017 ontvang je dan:
4 korte yogalessen met in iedere les een korte beginmeditatie, 3 yogahoudingen en een eindontspanning;
4 PDF’s met de houdingen helemaal uitgewerkt;
12 Voorspellingen door Esther van Heerebeek van ieder sterrenbeeld voor 2017.

Doe GRATIS mee en meld je aan. We starten op dinsdag 17 januari 2017!
https://www.deyogaboerderij.nl/yoga-en-astrologie/

 

Foto : Gina de Wit

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.