Leeuw 23 juli – 23 augustus / Leeuwademhaling

You are here: Home / Astrologische Almanak 2015 / Leeuw 23 juli – 23 augustus / Leeuwademhaling

yogi zomereditie

 De Leeuw algemeen

De leeuw is dominant en een leider. De zwakke plekken van de Leeuw zijn de bovenrug, het hart, de bloedsomloop en de bloeddruk.

Yoga ademhaling: De Leeuwademhaling / Simhasana
Zit in de Japanse zithouding. Spreid je vingers uit als klauwen en laat ze rusten op je knieën.
Houd je rug recht en je schouders ontspannen. Kijk naar het punt tussen je wenkbrauwen, je derde oog. Adem in en buig je hoofd een klein stukje naar achteren terwijl je blijft kijken naar je derde oog. Breng je tong naar buiten. Op een uitademing buig je je kin richting je borst en maak je een brullend “AAAHHHH”geluid achter in je keel. Breng alle lucht vanuit je longen over je tong naar buiten en probeer als je dit doet te blijven kijken naar dat punt tussen je wenkbrauwen.

Werking: Deze ademhalingsoefening reinigt je longen en je keel. Vandaar de vieze smaak op je tong. Het geeft een massage aan je gezichtsspieren, alle spanningen in je gezicht en je kaken worden losgelaten en helpt tegen hoofdpijn. Je armspieren worden goed doorbloed.
Deze ademhalingsoefening helpt goed bij stotteraars dus als “leider” is het fijn als je goed kunt spreken.

Nav het hoofdstuk “Astrologie en Yoga” door Corine van Zoelen van www.deyogaboerderij.nl uit het boek “De Astrologische Almanak 2015” van Esther van Heerebeek en het artikel in de zomereditie van YOGI Yogablad. 

 

leeuw, leeuwademhaling,  Simhasana

Foto : Gina de Wit

Hierbij vind je de video die ik gemaakt heb via periscope. het gaat over de Leeuw, de leeuwademhaling, De Astrologische Almanak 2015, YOGI Yogablad en de workshop leeuwenpoort van Petra Stam.

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.