Tweelingen 21 MEI – 21 JUNI / Partnerhouding “Borstopener”

You are here: Home / Astrologische Almanak 2015 / Tweelingen 21 MEI – 21 JUNI / Partnerhouding “Borstopener”

Tweelingen 21 MEI – 21 JUNI / Partnerhouding “Borstopener”

tweelingen, Partnerhouding , Borstopener (1)                          yogi mei

Foto : Gina de Wit

Tweelingen  Algemeen
Tweelingen hebben vaak als gevoelige plek de longen en de luchtwegen. Hierdoor hebben tweelingen vaker last van verkoudheid of infecties.

Yogahouding: Partnerhouding “Borstopener”
Beide personen staan achter elkaar kijken in dezelfde richting.
De persoon die vooraan staat brengt beide armen naar achteren. De persoon die achteraan staat houdt de polsen van de voorste persoon goed vast. Beide personen pakken elkaars polsen vast door de handen om de polsen van de ander te brengen met aan de ene kant de duimen en aan de andere kant de overige vier vingers. (Net als een vogel die zijn pootje om een tak krult)
De achterste persoon zet een stap naar achteren en voelt of hij stevig staat met de knieën licht gebogen. De voorste persoon laat langzaam zijn heupen en bovenlichaam naar voren hangen. De schouderbladen komen bij elkaar. De voorste persoon kan het gevoel hebben dat zijn borstkast wordt verruimd en kan indien gewenst het hoofd nog wat naar achteren laten hangen. Blijf even in deze positie. Kom terug en wissel van positie.

Het is ook mogelijk om deze achteroverbuiging alleen te doen. Je staat dan stevig op twee voeten en zet je handen in je onderrug, Je vingers wijzen naar beneden.. Adem in, breng je hoofd licht naar achteren en je schouderbladen wat naar elkaar toe. Je borstkas wordt geopend. Blijf doorademen. Op een uitademing kom je weer langzaam terug met je hoofd. Mocht je last hebben van je nek dan strek je op een inademing alleen je hals zodat je kin richting het plafond wijst.

Werking: Het borstgebied wordt verruimd. Deze houding is goed voor je luchtwegen en je longen. Daarom is deze houding goed voor je hele ademhalingsorgaan. Hij helpt ook bij het openen van je hartchakra en je keelchakra. Het is tevens een mooie vertrouwensoefening.

Wil je de uitleg krijgen in een korte yoga video les?
Je kunt je aanmelden via https://www.deyogaboerderij.nl/yoga-en-astrologie/
Vanaf 17 januari 2017 ontvang je dan:
4 korte yogalessen met in iedere les een korte beginmeditatie, 3 yogahoudingen en een eindontspanning;
4 PDF’s met de houdingen helemaal uitgewerkt;
12 Voorspellingen door Esther van Heerebeek van ieder sterrenbeeld voor 2017.

Doe GRATIS mee en meld je aan. We starten op dinsdag 17 januari 2017!
https://www.deyogaboerderij.nl/yoga-en-astrologie/

 

Nav het hoofdstuk “Astrologie en Yoga” door Corine van Zoelen van www.deyogaboerderij.nl uit het boek “De Astrologische Almanak 2015” van Esther van Heerebeek en het artikel in de mei editie van YOGI Yogablad. 

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.