Weegschaal 23 september – 22 oktober

You are here: Home / Astrologische Almanak 2015 / Weegschaal 23 september – 22 oktober

Weegschaal 23 september – 22 oktober

weegschaal, De boom , Vrksasana

Weegschaal  

Algemeen
De weegschaal piekert regelmatig. Hij weegt alle beslissingen af. De zwakke plekken van de weegschaal zijn de huid, nieren, blaas en het bekken.

 Yogahouding: De boom / Vrksasana
Zorg dat je stevig geaard bent. Breng dan je aandacht naar je linkervoet. Voel hoe stevig je geworteld bent in de mat. Je rechtervoet wordt al wat lichter. Je tilt je rechtervoet op en plaatst deze aan de binnenkant van je linkerbeen. Dit kan op diverse plekken. Bijvoorbeeld doordat je alleen je rechter tenen op de mat laat staan en je hak boven je linkerenkel. Je mag ook de hele onderkant van je rechtervoet tegen de binnenkant van je linker onderbeen of bovenbeen plaatsen. Om knieblessures te voorkomen plaats je je voet NIET tegen je knie.

Breng je armen op een inademing omhoog. Als takken in de lucht. Of breng beide handpalmen tegen elkaar voor de borst zodat je vingers omhoog wijzen. Op een uitademing kom je weer terug met je armen naast je lichaam en zet je je rechtervoet weer op de mat. Voel even het verschil tussen je linkerbeen en je rechterbeen. Herhaal de boomhouding met je andere been.
Werking: De boom is een evenwichtsoefening en goed voor de balans. De houding werkt tevens op het doorzettingsvermogen en wilskracht en een betere concentratie. Doordat je je rechtervoet geopend neerzet aan de binnenkant van je linkerbeen wordt het bekken aan de voorkant beter geopend.

Nav het hoofdstuk “Astrologie en Yoga” door Corine van Zoelen van www.deyogaboerderij.nl uit het boek “De Astrologische Almanak 2015” van Esther van Heerebeek en de digitale versie van YOGI Yogablad. 

Per 1 oktober is er een digitale versie van De YOGI Yogablad

weegschaal in yogi     weegschaal 2     weegschaal 3

Foto : Gina de Wit

Wil je de uitleg krijgen in een korte yoga video les?
Je kunt je aanmelden via https://www.deyogaboerderij.nl/yoga-en-astrologie/
Vanaf 17 januari 2017 ontvang je dan:
4 korte yogalessen met in iedere les een korte beginmeditatie, 3 yogahoudingen en een eindontspanning;
4 PDF’s met de houdingen helemaal uitgewerkt;
12 Voorspellingen door Esther van Heerebeek van ieder sterrenbeeld voor 2017.

Doe GRATIS mee en meld je aan. We starten op dinsdag 17 januari 2017!
https://www.deyogaboerderij.nl/yoga-en-astrologie/

 

 

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.