6de Chakra en olijven ?

You are here: Home / Chakra's / 6de Chakra en olijven ?

6de Chakra en olijven ?

 

olijven

 

Deze week is het 6de chakra aan de beurt.

Benaming: 6de chakra, voorhoofdchakra, Ajna chakra (spreek uit adsjana) betekent (weten –waarnemen), 3de oog, hypofyse chakra.
Staat voor: Het 6de chakra is ook wel het controlecentrum het staat voor autoriteit, zeggenschap, onbeperkte macht, oplettendheid, intelligentie, inzicht en bewustzijn.
locatie: Tussen de wenkbrauwen net iets boven de ogen. Midden op het voorhoofd, boven de neuswortel.
Edelsteen die erbij hoort: Amethist, lapis lazuli, tanzaniet,  saffier, sodaliet, alle andere stenen met blauw violette kleur of tijgeroog,
Amethist: werkt ontspannend, helpt tegen migraine, als je veel denkwerk doet drink dan een glas amethist water op nuchtere maag, helpt voor een goede slaap.
Lapis Lazuli: is goed voor de schildklier, keelontstekingen, afweersysteem, kan hoofdpijn verlichten, helder inzicht en intuïtie, gaat depressies tegen. ALS JE EEN LAGE BLOEDDRUK HEBT DAN NIET DRAGEN.
Wierook die erbij hoort: Wierrookhars, sandelhout
Etherische olie die erbij hoort: Jasmijn, schalei, patchoeli, kamfer, lathyrus, heliotroop
Kleur die erbij hoort: Donkerblauw, Indigo, violet, purper.
Symbool die erbij hoort: Cirkel met 2 vleugels.
Dier die erbij hoort: havik.
Element die erbij hoort: De kosmos.
Het zintuig die erbij hoort: Zesde zintuig, buitenzintuiglijke waarneming , het 3de oog, waarnemen en intuïtie.
Enkele ziektes die je kunt krijgen als je 6de chakra niet in evenwicht is: Blokkades die bij dit chakra schuil kunnen gaan zijn gebrek aan levensmotivatie, depressie en hoofdpijn ontstaan door het vele denken. Het hoofd wordt overbelast; het denken en het voelen moeten meer met elkaar in harmonie worden gebracht. Oogproblemen kunnen duiden op het niet willen zien . bijholteproblemen kunnen aangeven dat het hoofd schoongemaakt moet worden, dit kan dmv huilen, lucht op.
Bijholteproblemen, gezichtsstoornissen , (verziendheid, bijziendheid, scheelkijken, slechtziend, onduidelijk zien, staar, hoofdpijn, migraine, snotteren, gehoorproblemen,  zenuwziekten, concentratie en leerproblemen, angsten, snel afgeleid zijn, bijgelovig.
Wat goed om te eten om dit chakra in evenwicht te brengen: Bosbessen, zwarte bessen, blauwe druiven, zwarte kersen, rozijnen , pruimen, jeneverbessen, zwarte sojabonen, olijven, olie, zalm, makreel en tonijn. Ze werken verkoelend en kalmeren het lichaam, bevorderen slaap en verminderen de drukte in de hersenen.  Dit is dus hetzelfde als voor het  5de chakra.
De Muziek die erbij hoort: Muzieknoot A, Klassiek, met name Mozart

Als je problemen hebt met je 6de chakra dan kun  6de chakraoefeningen doen maar ook je intuïtie trainen, bij verwarring niet in paniek raken maar afwachten en luisteren naar je innerlijke stem, leer van je fouten, draag indigokleuren en beddengoed. Werk met dromen en mediteer in de natuur. Maak avondwandelingen en geniet van de sterren en laat de rust, stilte en kracht van de nacht doordringen, lees romans en sprookjes en stimuleer hierdoor de fantasie.

Enkele houdingen om je 6de chakra in balans te brengen zijn:
De hond
Achterwaartse buiging Halve maan, chandrasana 3
Balans oefening: Draak / pijl 1,2 of 3 of De adelaar(Garudasana)
Kaars/ schouderstand
Sprinkhaan met voorhoofd op de grond
Kindhouding

Oogoefening:
Zit in kleermakerszit en leg je handen ontspannen op je dijbenen.
Alleen de ogen gaan bewegen . NIET het hoofd , deze laat je  stil.
Beweeg de ogen verticaal 7x van het plafond naar de vloer Sluit je ogen en adem diep door.
Beweeg hierna de ogen horizontaal 7x zover mogelijk naar rechts en naar links. Sluit ogen en adem diep door.
Laat daarna de ogen 7x met de wijzers van de klok meedraaien en daarna 7x met de wijzers van de klok terug. Probeer grote cirkels te maken. Draai heel langzaam en bewust met je ogen. Sluit je ogen.
Wrijf je handen stevig tegen elkaar zodat ze goed warm zijn en leg ze zacht op je gesloten ogen.
Geniet van de warmte en de energie die uit je handen naar je ogen stromen en concentreer op je voorhoofdchakra.

Zintuigoefening Tratak: Dit is een concentratieoefening. Leg een amethist of stuk paars stof op ooghoogte. Adem rustig in en uit en probeer je te concentreren. NIET met je ogen knipperen, dan je ogen sluiten en kijken of je het kunt zien met je 3de oog. Daarna nog een keer.
Werking:Is goed om de geest te zuiveren, hersenen te stimuleren, betere concentratie, en het zicht te verbeteren.

Probeer door deze houdingen en zintuigoefeningen te doen en met het hierboven vermelde rekening te houden om je 6de chakra in evenwicht te brengen en houden. Succes!

ONLINE YOGAPROGRAMMA “7 WEKEN CHAKRA YOGA”
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet 7 weken chakra yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER. 

Voor vragen en opmerking over mijn blog kun je een reactie plaatsen onderaan in het commentveld of een mail sturen aan info@afstemchallenge.nl Voor informatie kun je kijken op mijn website https://www.deyogaboerderij.nl/

Je kunt ook de pagina liken van De Yogaboerderij op Facebook.

 

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.