7de chakra & paarse ui?

You are here: Home / Chakra's / 7de chakra & paarse ui?

7de chakra & paarse ui?

paarse ui

Het 7de Chakra, we zijn alweer bij het laatste chakra aangekomen.

Benaming: Kroonchakra, sahasrara chakra, (duizendvoudig, duizend maal) schedelchakra, duizendbladige lotus, 7de chakra
Staat voor: Het staat voor de hoogste vorm van spiritualiteit. De bron van genezende energie.
Het is het bewustzijnstoestand van absolute vrijheid. Het universele bewustzijn, licht en übermensch( Godmens) de manier waarop we denken onze overtuigingen.
locatie: Boven op de schedel bij de fontanellen, schedeldak, op de top van het hoofd.
Edelsteen die erbij hoort: Heldere stenen zoals Bergkristal of diamant, alexandriet , regenboogobsidiaan, spinel, kleurloze toermalijn, azuriet, goud, en amathist of roze calciet, citrien.
Bergkristal: Brengt leven in koude verlamde lichaamsdelen, stelpt bloedingen, brandblaren verdwijnen, versterkt het zien, werkt bij ontstekingen en migraine, helpt bij hernia, klachten van hart en bloedsomloop, rust op hectische momenten, helpt om psychische blokkades op te lossen.
Wierook die erbij hoort: Sandelhout, ceder .
Etherische olie die erbij hoort: Hina ayerveda olie, nardus, maart viooltje, neroli, brahmi auyrveda, lavendel, lotus, elime, violet, geranium, rozenhout.
Neroli: Allerlei huidproblemen zoals; zwangerschapsstriemen, vette huid/ haar, rimpels couperose. Als je het gevoel hebt dat de energie ter hoogte van je hartchakra blijft steken en er een gestagneerd gevoel ontstaat. Slecht slapen, bij emoties en shocktoestanden.
Lavendel: lavendel is geweldig als je je brandt en je smeert het erop dan zal geen blaar ontstaan. Ook als nabehandeling van littekens de huid wordt minder vurig en soepeler. Als je niet kunt slapen maak dan een olie voor je zelf klaar met daarin een aantal druppels lavendel, smeer je daarmee in en stap dan onder een warme douche.
Kleur die erbij hoort:
Violet , Wit of het totale kleuren spectrum
Symbool die erbij hoort: Duizendbladige lotus
Dier die erbij hoort: Slang en adelaar
Element die erbij hoort: De Kosmos
Het zintuig die erbij hoort: Kosmisch bewustzijn, voorbij de zintuigen. Verbinding met de hogere werelden, spiritueel begrip. Voorbij de zintuigen. Gelukzaligheid!
Enkele ziektes die je kunt krijgen als je 7de chakra niet in evenwicht is: Ziekte van Parkinson, dementie, depressie, epilepsie, schizofrenie, zelfdodinggevaar, ziekte van Alzheimer, hoofdpijn, zwak immuunsysteem, ademhalingsproblemen, MS.
Wat te doen:ga in de bergen wandelen, ga op zoek naar stilte, trek witte of licht paarse kleren aan, zet in huis vaas met witte of paarse bloemen, zing de MMMMM klank. Ga mediteren, visualiseer de regenboog, visualiseer de toekomst.
Wat goed om te eten om dit chakra in evenwicht te brengen: Bramen en paarse druiven, aubergines, paarse uien, kool, rapen, artisjokken. De epifyse die aan de hersenbasis is gelokaliseerd heeft de energie van violette producten nodig voor het stimuleren van spirituele en creatieve regio’s in het lichaam. Meer violet voedsel kan helpen innerlijke kennis en intuïtie te ontwikkelen.
Bramen is een goede vetarme bron van vitamine E
paarse uien verlagen de cholesterolspiegel en werken heilzaam bij infecties als verkoudheid, hoesten en griep.
De Muziek die erbij hoort: Muzieknoot B, Hindoestaanse raga’s

Als je problemen hebt met je 7de chakra dan kun 7de chakraoefeningen om je 7de chakra in balans te brengen. Zoals;
kat met aandacht bij de kruin/7de chakra
Hoofd naar rechts, midden en naar links draaien heel voorzichtig en met je ademhaling en weer terug midden en rechts.
Rechteroor naar rechter schouder en linkeroor naar linkerschouder. heel voorzichtig en met je ademhaling.
Halve lotuszit
Rustende held
Dolfijn
Vis

Dolfijn
Handen in elkaar en steun op je elle bogen, billen omhoog en voeten aan de grond. ( het lijkt en soort van hond maar dan met je elle bogen op de grond.)
werking: De energie gaat naar je hoofd, heeft dezelfde werking als de omgekeerde houding/kaars. Bloed stroomt naar het hart zonder dat het er voor hoeft te werken. Ter voorkoming en genezing van spataderen en aambeien. Het hoofd wordt goed doorbloed en werkt verjongend en kweekt weerstand op tegen infecties.


Vis (matsyasana)          NIET BIJ EEN TE SNEL WERKENDE SCHILDKLIER!!!
Zit rechtop benen zijn gestrekt/ of in kleermakerszit, schuif je handen onder je billen op de grond. Breng je elle bogen naar achteren en steun op de grond, Breng je hoofd naar achteren en breng je borstkast omhoog. Probeer het hoofd zoveel mogelijk richting de rug te  brengen. Vergroot de afstand tussen de rug en de grond. Probeer de handen in de liezen te leggen en de yoga-ademhaling toe te passen.  Kom weer langzaam terug.
Werking: doordat het hoofd ver naar achteren buigt verzamelt het bloed zich in de hals en stimuleert de schildklier. De borst rekt uit en geeft meer ruimte voor de adem ( goed voor astma) Vergroot de weerstand tegen infectie ziektes. Bekken worden losgemaakt, rug en buikspieren worden versterkt. Goed voor het hele organisme.

Probeer door deze houdingen te doen en met het hierboven vermelde rekening te houden om je 7de chakra in evenwicht te brengen en houden. Succes!

ONLINE YOGAPROGRAMMA “7 WEKEN CHAKRA YOGA”
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet 7 weken chakra yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER. 

Voor vragen en opmerking over mijn blog kun je een reactie plaatsen onderaan in het commentveld of een mail sturen aan info@afstemchallenge.nl Voor informatie kun je kijken op mijn website https://www.deyogaboerderij.nl/

Je kunt ook de pagina liken van De Yogaboerderij op Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.