Ananas bevordert je spijsvertering en ……

You are here: Home / Chakra's / Ananas bevordert je spijsvertering en ……

Ananas bevordert je spijsvertering en ……

ananas

3de chakra:

Benaming: 3de chakra, navelchakra,zonnevlechtchakra, plexus solarus, manipoera-chakra, (schitterend juweel of met edelstenen gevuld). Het is de belangrijkste plek voor het opslaan van energie, van waaruit de levensenergie en de prana (ademhaling) door het lichaam verdeeld wordt. Het 3de chakra is het centrum van wil, gevoel, macht en de persoonlijke identiteit. De groei van je gevoel van eigen waarde en zelfrespect. Het beïnvloedt het zelfvertrouwen en de mate van persoonlijke macht en de vrijheid van keuze. Maar ook het nee zeggen en voor jezelf opkomen dus wilskracht, zelfachting, sterke en flexibele grenzen voor jezelf ondernemen en aanpassen, veranderingen in de persoonlijke groei beginnen bij dit punt. Hoe je met energie dit chakra omgaat bepaalt hoeverre jezelf in staat bent jezelf en omstandigheden te veranderen.
Locatie: Ter hoogte van je maag, op de buiknavel, 3 dwarsvingers boven de navel, ieder boek zegt wat anders.
Edelsteen die erbij hoort: Jade, tijgeroog, citrien, amber, zwavel, topaas.
Korte uitleg van werking Citrien: behoort to de zonnevlecht, , versterkt het zenuwstelsel en het concentratievermogen, prikkelt stofwisseling, goed voor problemen met de maag, 12vingere darm en alvleesklier, gaat winderigheid tegen en helpt bij lichte vorm van diabetes en leverproblemen. De steen helpt bij verdriet, lichte depressies en stress.
Wierrook die erbij hoort: Sandelhout, nag champa
Etherische olie die erbij hoort: Bergamot, cajeput, lavendel, kamille, jeneverstruik venkel, citroen, grapefruit, jenerverbes
Kleur die erbij hoort: Geel
Symbool die erbij hoort: Driehoek
Dier die erbij hoort: Ram, leeuw
Element die erbij hoort: Vuur (energie, levendigheid, medeleven en warmte). Jje maag is je verbrandingsoven in je lichaam.
Het zintuig die erbij hoort: Zien ; zien en gezien worden, als fysiek en menselijke behoefte om erkend te worden als uniek individu
Enkele ziektes die je kunt krijgen als je3de chakra niet in evenwicht is: Dikke bovenbuik, diabetes, eetproblemen, galproblemen (woede of geremde agressie), leveraandoeningen (duidt op slecht humeur), maagzuur, (wat moet er nog verteerd worden?) maagzweren, middenrifproblemen, oogproblemen, spijsverteringsproblemen, minderwaardigheidsgevoelens, schuchterheid, woede-uitbarstingen.
Wat goed om te eten om dit chakra in evenwicht te brengen: Geel verhoogt de stemming en geeft moed en een gevoel van rust en licht. Verbrandingsenergie, we hebben de kleur en het element nodig om voedingsstoffen af te breken zodat ze kunnen worden opgenomen. Gele voeding: kip, eieren, honing, ananas, citroen, grapefruit en bruine rijst. Goed verteerbaar. Groene groenten die helpen tegen leverklachten en eten dat de spijsvertering helpt zijn ook goed voor dit chakra.
Ananas: Deze vrucht elimineert opgehoopt vet. Bevordert spijsvertering en ontlasting. Helpt ontstekingen bij wonden en spieren te verminderen. Ananas helpt ook om het overtollig slijm op te lossen.
De Muziek die erbij hoort: Muzieknoot E, marsen

Als je problemen hebt met je 3de chakra dan oefenen met risico’s nemen, 3de chakra oefeningen, oosterse vechtkunsten, krachtige lichaamsbeweging (hardlopen, aerobics), en je doorzettingsvermogen trainen.

Enkele yoga houdingen  om je 3de chakra in balans te brengen zijn:
De boothouding
Neerkijkende hond
Halfod van de vissen
Krokodil met opgetrokken knieën
Savasana
Rugrol
Kat
Vlinder
Utthita Trikonasana
Pravritta Trikonasana
Virabdrasana 1
Virabdrasana 2
De boog

Probeer door deze houdingen te doen en met het hierboven vermelde rekening te houden om je 3de chakra in evenwicht te brengen en houden. Succes!

ONLINE YOGAPROGRAMMA “7 WEKEN CHAKRA YOGA”
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet 7 weken chakra yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER. 

Voor vragen en opmerking over mijn blog kun je een reactie plaatsen onderaan in het commentveld of een mail sturen aan info@afstemchallenge.nl Voor informatie kun je kijken op de website www.deyogaboerderij.nl

Wil je op de hoogte blijven dan de ontwikkelingen bij De Yogaboerderij , Lelystad LIKE dan de pagina van De Yogaboerderij op Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.