Appeltjes van oranje…..

Appeltjes van oranje…..

sinaasappel
Deze week is het 2de chakra aan de beurt, de kleur oranje. Heel toepasselijk met het k(r)oningsfeest van deze week.
2de chakra:

Benaming: 2de chakra, geslachtschakra, svadhisthana chakra, (= eigen plaats) heiligbeenchakra, sacraalchakra. Het bestuurt onze lichamelijke gezondheid en welzijn, het stuurt de levenskracht en houdt het immuunsysteem actief. Bestuurt beweging en emoties. Element water. Als we gevoelens vasthouden dan houden we ook vocht vast.
Locatie: 0.5 cm onder de navel en 0.5 cm in het bekken.Op de geslachtsorganen.
Edelsteen die erbij hoort: Barnsteen, carneool, koraal, kornalijn, tijgeroog, onyx.
De Carneool helpt bij: menstruatiepijn, spijsverteringsproblemen, tijdens zwangerschap en bevalling, helpt bij eierstokontsteking, , stabiliserend bij bloedsomloop, , helpt bij irritaties van maag en darmen, helpt bij cysten en geeft vitaliteit en levensvreugde.
Wierrook die erbij hoort: Cederhout en jenerverstruik
Etherische olie die erbij hoort: Kardemom, sandelhout, ylang ylang, jasmijn, cypres, neroli, oranjebloesem
Kleur die erbij hoort: oranje
Symbool die erbij hoort: Maansikkel
Dier die erbij hoort: Vis, krokodil
Element die erbij hoort: water
Het zintuig die erbij hoort: smaak
Enkele ziektes die je kunt krijgen als je 2de chakra niet in evenwicht is: Baarmoederproblemen, blaasontsteking, darmkrampen, eierstokkencysten, haar, maagslijmvliesontsteking, menstruatieproblemen, onderbuik, overgang, problemen met borsten, problemen met testikels, prostaatklachten, schimmelinfecties, winderigheid, creativiteitsproblemen, eetstoornissen, gebrek aan eetlust, relatieproblemen, wisselende stemmingen.
Wat goed om te eten om dit chakra in evenwicht te brengen: Sensuele gerechten die herinnering hebben aan goede tijden. Vis zee vruchten zeewier, wortels zoete appels en citrusvruchten zoals sinaasappels (de appeltjes van oranje ) , mandarijnen maar ook pompoenen, oranje paprika en eigeel. Ze zijn rijk aan enzymen en bevorderen een gezonde eetlust en spijsvertering. Ze bevatten veel vitaminen die energie geven en een gezond libido stimuleren en het immuunsysteem versterken.
De Muziek die erbij hoort: Muzieknoot D, Latijns Amerikaans.

Als je problemen hebt met je 2de chakra dan kun je werken aan innerlijk kind, leuke dingen doen, relatieproblemen bespreken of houdingen die helpen om je 2de chakra in balans te brengen.

Enkele houdingen om je 2de chakra in balans te brengen zijn:
Krokodil
Janu sirsasan ( liggende vooroverbuiging)
De kop van de koe
Vlinder
Zittende zijwaartse buiging
Boothouding
Krijgerhouding
Probeer door deze houdingen te doen en met het hierboven vermelde rekening te houden om je 2de chakra in evenwicht te brengen en houden. Succes!

ONLINE YOGAPROGRAMMA “7 WEKEN CHAKRA YOGA”
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet 7 weken chakra yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER. 

Voor vragen en opmerking over mijn blog kun je een reactie plaatsen onderaan in het commentveld of een mail sturen aan info@afstemchallenge.nl Voor informatie kun je kijken op de website https://www.deyogaboerderij.nl
Wil je op de hoogte blijven dan de ontwikkelingen bij De Yogaboerderij LIKE dan de pagina van De Yogaboerderij op Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.