Broccoli is dat goed voor je hartchakra?

You are here: Home / Chakra's / Broccoli is dat goed voor je hartchakra?

Broccoli is dat goed voor je hartchakra?

brocolli

 

4de chakra
Benaming : 4de chakra, hartchakra, anahata chakra(= zich eeuwig vernieuwend)
Staat voor : Het hart is het symbool van de liefde. De hartchakra vormt het centrum van de mens, deze chakra verbindt de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn.
Het staat voor vergeven, zich openen, liefde, het medeleven, met elkaar delen, met het hart erbij zijn, onbaatzuchting, overgave , genezing, de menselijkheid en de geborgenheid. Deze chakra zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn.  Het hartchakra is het centrum van inzicht en bewustzijn.  Liefde kunnen geven en nemen moet met elkaar in evenwicht zijn.
De locatie van de hartchakra is de plexus cardiacus, het hart. Het midden van de borstkas ter hoogte van het hart.Deze chakra bevordert het functioneren van de longen en het hart door verse zuurstof en levenskracht en pranische energie te verschaffen. De vierde chakra regelt dus de werking van het hart, de longen en de ademhaling. Via de thymusklier wordt het afweersysteem beïnvloedt.
Edelsteen die erbij hoort: Robijn, Aventurein, rozenkwarts,diamant, peridoot, smaragd, groene stenen zoals malachiet, olivien en toermalijn.  Aventurein: zuivert de huid bij acne, stimuleert de doorbloeding, oververmoeide ogen , pijnstillend, kan angsten verjagen werkt ontspannend en helpt bij herstel na ziekte.
Wierook die erbij hoort: Meadowsweet, nag champa
Symbool: 6 hoekige ster
Dier: Antiloop, duif (een duif heeft in verhouding het grootste hart van de dieren), vogels, hert
Element wat erbij hoort: Lucht (Lucht verbindt, zoals de liefde alles verbindt.)
Zintuig wat erbij hoort: tastzin
Ziektes die erbij horen: Hartklachten (men wil niet luisteren naar wat het hart te zeggen heeft, dingen die we in ons hart verbergen of dingen die we niet willen uitspreken, maak je hart dus vrij van blokkades) Allergieën, (= hyperactief immuunsysteem, astma, eczeem, hooikoorts), auto-immuumziekten, infecties, verzwakte afweer, kanker of psychische problemen.
Wat te doen:  Doe vierde chakra-oefeningen. Houd van andere mensen, EN van jezelf.  Doe iets goeds voor jezelf & anderen.
Doe ademhalings- en meditatie-oefeningen.  Armoefeningen: uitstrekken en intrekken. Bezin je in rust op je eigen behoeften en ga op zelfontdekking en houdt eventueel een dagboek bij.  Je verdriet uiten, vergeving indien van toepassing, dialoog met innerlijk kind,
zelfacceptatie.
Goed om te eten: Groene voeding, Lams, kippen en runderhart, ook spruitjes andere groene groenten zoals broccoli. Bonen en kwark. Maar ook zalm met omega vetzuren. Het hart heeft goede voeding nodig om sterk te blijven.|
Soort muziek: Muzieknoot F, vocaal

Enkele yoga houdingen om je 4de chakra in balans te brengen zijn:
Vis
Kameel
Krokodil
Boom
Zijwaartse driehoek
Held 1, 2 en 3
Cobra

Probeer door deze houdingen te doen en met het hierboven vermelde rekening te houden om je 4de chakra in evenwicht te brengen en houden. Succes!

ONLINE YOGAPROGRAMMA “7 WEKEN CHAKRA YOGA”
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet 7 weken chakra yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER. 

Voor vragen en opmerking over mijn blog kun je een reactie plaatsen onderaan in het commentveld of een mail sturen aan info@afstemchallenge.nl Voor informatie kun je kijken op de website https://www.deyogaboerderij.nl
Wil je op de hoogte blijven dan de ontwikkelingen bij De Yogaboerderij , Lelystad LIKE dan de pagina van De Yogaboerderij op Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.