Ik heb last van mijn keel……..

You are here: Home / Chakra's / Ik heb last van mijn keel……..

Ik heb last van mijn keel……..

zwarte bes

 

Ondanks de zon die nu af en toe schijnt heb ik zelf erg veel last van mijn keel. Dus hoog tijd om een stukje te schrijven over het 5de chakra.

5de chakra.

benaming: 5de chakra, keelchakra,halschakra, Vishuddha chakra (schoonmaken , reinigen).
Staat voor: Het keelchakra staat voor het centrum van spraak en communicatie.
Het bemiddelt tussen het hart en het voorhoofdchakra. Tussen het voelen en het denken. Het leert ons om met onze emoties om te gaan. Het vermogen tot communicatie, openheid, inspiratie, zelfexpressie en onafhankelijkheid. Het hangt samen met je keel, stembanden, huid, longen, bronchiën en de schildklier. Dus spreken en communicatie maar ook horen en gehoorzamen. Luisteren naar de stem van binnen.
locatie: Bevindt zich ter hoogte van de adamsappel./ nekwervels, strottenhoofd, het kuiltje van het bovenste gedeelte van het borstbeen.
Edelsteen die erbij hoort: Amazoniet, turkoois, agaat, alle blauwe stenen zoals aquamarijn, en chalcedoon.
Chalcedoon: is een goede steen voor de keel, om infecties tegen te gaan, ontstekingen en beschermt tegen besmetting. Helpt bij heesheid, amandelontstekingen, problemen met stembanden en spraakstoornis, helpt tegen nachtmerries en angstdromen.
Wierrook die erbij hoort: mirrehars
Etherische olie die erbij hoort: Eucalyptus, dennennaalden, salie, blauwe kamille, sandelhout, pepermunt, gardenia, cananga
Kleur die erbij hoort: Lichtblauw / turkoois
Symbool die erbij hoort: Cirkel
Dier die erbij hoort: Witte olifant, Amerikaanse torenvalk
Element die erbij hoort: Ether
Het zintuig die erbij hoort: Horen
Enkele ziektes die je kunt krijgen als je 5de chakra niet in evenwicht is: Ademhalingsproblemen, amandelontsteking, bedorven adem, bronchitis, heesheid, hoesten, keelpijn, longproblemen, mondproblemen, MS, nekpijn, oorproblemen, schildklierproblemen, tongproblemen, verkoudheid, zich moeilijk kunnen uiten, gebrek aan creativiteit.
Dit kan komen door; Blokkades komen door bepaalde kwesties niet uit te spreken, woede onderdrukte angsten. De adem is onze levensenergie, Bij de geboorte wordt de adem als eerste gegeven en bij het stereven als laatste afgenomen.
Wat goed om te eten om dit chakra in evenwicht te brengen: Bosbessen, zwarte bessen, blauwe druiven, zwarte kersen, rozijnen , pruimen, jeneverbessen, zwarte sojabonen, olijven, olie, zalm makreel en tonijn. Ze werken verkoelend en kalmeren het lichaam, bevorderen slaap en temperen de drukte in de hersenen. Zwarte bessen, rijk aan antioxidanten vitamine C en E, werkt ontstekingsremmend bij keelontsteking.
De Muziek die erbij hoort: Muzieknoot G, Opera
Als je problemen hebt met je 5de chakra dan kun 5de chakraoefeningen doen: Nek en schouders los maken, bevrijding van stem, zingen, voorlezen en verhalen vertellen, gevoelens onder woorden brengen, Oefenen in stil zijn, communicatie vaardigheden leren, brieven schrijven en communiceren met innerlijke kind.

Enkele houdingen om je 5de chakra in balans te brengen zijn:
Opgerichte hond
Schouderstand/kaars en de ploeg
Statische meeuw
Kat nadruk op de keel
Kameel
gezichtsmassage
Met hoofd en schouders rollen en draaien
Ademhalingsoefening:
De bijademhaling (zoemen: mmmmmmmmmmm)
Wat ook helpt is een gezichtsmassage.
Probeer door deze houdingen te doen en met het hierboven vermelde rekening te houden om je 5de chakra in evenwicht te brengen en houden.

Succes!

ONLINE YOGAPROGRAMMA “7 WEKEN CHAKRA YOGA”
Ik heb hier ook een online yogaprogramma van gemaakt. Deze heet 7 weken chakra yoga. Deze start direct. Meer informatie vind je HIER. 

Voor vragen en opmerking over mijn blog kun je een reactie plaatsen onderaan in het commentveld of een mail sturen aan info@afstemchallenge.nl Voor informatie kun je kijken op mijn website https://www.deyogaboerderij.nl/
Je kunt ook de pagina liken van De Yogaboerderij op Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.