13 tm 19 september collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds

You are here: Home / De Yogaboerderij / 13 tm 19 september collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds

spierziekte

In de week van 13 t/m 19 september is het de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds

Er komen diverse collectanten aan de deur maar ook staan er collecte bussen verspreid op diverse locaties. Er komt ook een collectebus in De Yogaboerderij.
Waarom? Omdat een moeder bij mij op yogales in haar gezin te maken heeft met een spierziekte.
Haar zoontje (heeft bij mij op de kinderyoga gezeten) en zijn vader (heeft ook bij mij yoga gedaan ) hebben beide een erfelijke spierziekte.

Ik ondervind nu zelf hoe belangrijk spieren zijn. Het is niet vanzelfsprekend.  Ik kan nog zo graag mijn arm omhoog willen brengen maar zolang ze nog niet sterk genoeg zijn kunnen ze mijn arm niet omhoog brengen.

Dus toen ik een mailtje kreeg van deze moeder (die ook bij mij op yoga zit) voor een bijdrage aan een fietstocht die ze doen om geld in te zamelen heb ik dit direct gedaan.

Via Myrthe , die collectant is in Lelystad , kwam ik er weer mee in aanraking en zij vroeg of ze een collectebus mocht neerzetten in de Yogaboerderij. Natuurlijk mag dat. Dus mocht je in de week van 13 t/m 19 september in De Yogaboerderij komen dan is een kleine bijdrage welkom!

Zelf ben ik die week niet aanwezig omdat ik dan op de Yogacruise in Turkije zit. Maar dat is misschien een mooie reminder voor jullie. “Corine is er niet , maar waar moest ik ook al weer aan denken? oh ja een bijdrage voor het spierfonds”   😉  )

Hieronder een mail van de moeder gericht aan jou:

“Wat fijn dat je het spierfonds een warm hart toedraagt. Voor mij persoonlijk is dat heel belangrijk omdat in mijn gezin een spierziekte voorkomt. Er zijn heel veel verschillende spierziekten en de meesten zijn onbekend, maar ze hebben enorm veel gevolgen voor degene met een spierziekte en de mensen om hen heen.

Mijn zoon van 10 heeft een erfelijke en progressieve spierziekte en de gevolgen daarvan beginnen nu zichtbaar te worden. Hij heeft minder uithoudingsvermogen, moeite met schrijven, moeite om langdurig in één houding te blijven zoals zitten op schoolstoeltjes….en ga zo maar door. Als hij ouder wordt, zal hij waarschijnlijk ook hartklachten en ademhalingsproblemen krijgen.

Van mijn dochter weten we niet of ze deze ziekte heeft, ze is namelijk nog niet getest maar het kan zomaar dat ze als ze wat ouder wordt ook deze ziekte blijkt te hebben. Ik blijf hoop houden dat ze het niet heeft.

Helaas is er geen medicijn of behandeling voor deze spierziekte. Wel wordt er hard gewerkt aan onderzoek om te ontdekken hoe deze ziekte precies werkt zodat ook onderzoek naar een medicijn gedaan kan worden. Net als de spierziekte die in mijn gezin voorkomt zijn er nog veel andere spierziekten waar geen medicijn of behandeling voor is. Er is dus veel geld nodig om onderzoek te kunnen doen.

Aan ieder die hieraan bijdraagt een heel hartelijk ‘Dank je wel’!  “

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

 

Bron foto : www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.