De barnsteen tijdens een yogales!?

You are here: Home / De Yogaboerderij / De barnsteen tijdens een yogales!?

De barnsteen tijdens een yogales!?

De Barnsteen

Ik geef iedere week een yoga les nav een thema. Ik ben begonnen met de kaarten van Anneke Agtenberg . Haar kaartenset heet de Essentie van Edele stenen. Anneke heeft ook een Faecbookpagina waarin ze iedere week een kaart trekt die centraal staat voor de komende week.

Uitleg van de kaart

Deze week behandel ik tijdens de yogales de barnsteen. De uitleg van Anneke is dat het staat voor warmte,  Het werd vroeger in het vuur gehouden om een aangename geur te krijgen, verwarmen, aangenaam gevoel hebben, jezelf verwarmen, cocoonen. Zegt iets over goed voor jezelf mag zorgen, vuurtje in jezelf laten branden. Als je het koud hebt mag je je laten verwarmen, en dan kun je de ander verwarmen. Dus goed voor jezelf zorgen zodat je er ook voor een ander kunt zijn. Anders is het de verkeerde volgorde. Je kunt pas iets weggeven van datgene waar je genoeg van hebt, waar je emmer van overloopt. Als je iets weggeeft waar jezelf niet genoeg van hebt dan loop je er op leeg. En kun je de ander wel helpen maar help je jezelf niet en heb je te weinig energie om verder te gaan. Dit is dus het vertrekpunt en dit betekent dat je goed aandacht hebt besteed aan jezelf en aan wie je bent.
Goed voor onszelf zorgen kan vertaald worden in meerdere opzichten. Positief zijn. Het kan ook over geld gaan. Omdat vroeger de barnsteen ook wel werd gebruikt als ruilmiddel als geld. Je hebt misschien financieel voorzichtig aan moeten doen of je hebt juist geïnvesteerd in iets wat voor jou een goed gevoel heeft gegeven. Geld geïnvesteerd in je bedrijf, een kunstwerk, een huis . iets wat jou een goed gevoel terug geeft, een veilig gevoel, veilige omgeving, iets wat je vuurtje doet branden. Dus het kan altijd een andere uitleg hebben.

De yogales

Tijdens de les heb ik verteld dat je best egoïstisch mag zijn, het gaat niet om anderen maar eerst voor jezelf zorgen. Kies eerst voor jezelf en dan pas voor de anderen.
Als je alleen maar alles voor een ander doet loop je leeg, zorg dat je zelf energie krijgt. De barnsteen staat voor de zon, de energiebron van ons. Hoe krijg jij weer energie? Of je wordt actiever, meer vitaliteit, zorg goed voor jezelf met eten en drinken, of bouw conditie dat je daar aandacht aan geeft, meer sporten of ga je misschien minder doen en meer avonden op de bank te zitten en tijd aan jezelf te besteden mediteren, jezelf terugtrekken en leuke dingen doen.
Iedereen heeft wat anders nodig. Je zorgt nu goed voor jezelf. Eerst ik en dan pas de ander. Net als in het vliegtuig, eerst jezelf en dan pas het zuurstofaparaat aan je kind.

Dit lukt niet voor iedereen, als de ander het maar naar de zin heeft is vaak het motto voor nu is het eerst aan jezelf vragen wat heb ik nodig? Wat ik nodig om me goed te voelen, om energie te krijgen te doen wat ik wil doen wat heb ik voor ogen, gezin, werk, in mijn relaties en relaties om me heen.
Wat heb ik nodig om dat te kunnen bereiken?

We hebben een meditatie gedaan over nieuwe energie op te wekken, wat houdingen om het warm te krijgen, om onszelf op te warmen en een heerlijke eindotnspanning die ging over de eeuwigheid.

Kortom heerlijke verwarmende yogales

Wil je een keer een yogales met een thema bijwonen bij De Yogaboerderij in Lelystad, neem dan contact op voor een proefles via info@afstemchallenge.nl  of als je verder weg woont neem dan een kijkje bij mijn online yoga programma’s

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Bron informatie over de kaart: Anneke Agterberg.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.