Do-In Yoga

You are here: Home / De Yogaboerderij / Do-In Yoga
drukpunt hand
Bij de Yogaboerderij worden diverse vormen van Yoga gegeven.
Een yoga vorm is nieuw in Lelystad. Dit is Do-In Yoga. Het is een oosterse bewegingsleer. Het doel is meer gezondheid en vitaliteit door middel van bepaalde lichaamsoefeningen. Je lichaam en geest worden krachtiger. Do-In betekent “stroming van energie” en zorgt ervoor dat je ki in balans is. Ki is de levensenergie. Je Hara is het fysieke middelpunt van je lichaam..
De lichaamsoefeningen bestaan uit strekkingen van de meridianen, drukpuntmassages bij jezelf en ademoefeningen.
De strekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen balans in de energiestroom, de ademhaling ontspant het lichaam en brengt de geest tot rust. Doordat je lichaam ontspant, je geest rustig is ontstaat er een eenheid.
 
Vanuit je buikkracht, je hara, stimuleer je de natuurlijke manier van bewegen. Je gaat je lichaam echt voelen, ervaren wat het nodig heeft.
als je hier naar luistert dan voel je je lekkerder in je lijf.
 
De lichaamsoefeningen hebben veel weg van de yogahoudigen (asana’s)  De yogahoudingen zijn actief (yang) en de meditaties, massages en ademhalingsoefeningen zorgen voor lichaamsbewustwording (yin)
 
Do-In is geschikt voor iedereen. Juist als je graag wil bewegen, meer energie wil hebben, lekkerder in je vel wilt zitten, je lichaamshouding wil verbeteren, meer geestelijke kracht wilt opbouwen, herstelt van een blessure, of op een aangename en zachte manier met je lichaam bezig wil zijn.
Bij Do-In gaat het er niet om hoe lenig je bent. Het belangrijkste is dat je observeert wat je ervaart tijdens de oefening.
 
De Do- In yogales start op woensdag 7 oktober van 10:15- 11:30
Vandaag had ik een opleidingsdag bij de Do-In Academy in Leiden, Ik vertel hier kort over in de volgende Periscope uitzending van 11 september 2015 . Wil je me ook volgen op Periscope? Kijk dan bij DeYogaboerderij.

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.