Fluoriet, bouwen aan je plannen!

You are here: Home / De Yogaboerderij / Fluoriet, bouwen aan je plannen!

Fluoriet, bouwen aan je plannen!

Fluoriet

Ik ben begonnen met een lessenserie over de kaarten van Anneke Agtenberg . Haar kaartenset heet deEssentie van Edele stenen.
Iedere week trekt ze een kaart. Een ervan was de fluoriet. De energie van de fluoriet geeft het advies om te focussen. Dat is nodig om òf weer vooruit te kunnen na een lastige, problematische of vermoeiende periode in je leven. Òf haar advies is nodig om door middel van concentratie te kunnen vernieuwen.

Je krijgt het advies om te focussen:

  • Als middel om stress tegen te gaan.
  • Om het evenwicht weer te vinden.
  • Om met elkaar een gemeenschappelijk doel te kunnen bereiken.
  • Om van chaos tot structuur te kunnen komen.
  • Om te kunnen concentreren en te leren.
  • Om te ontwerpen en te kunnen bouwen.
  • Om van inspiratie tot creatie over te kunnen gaan.

Zie jezelf maar als een architect. Of je nu in een vermoeiende tijd zit of een verdrietige. In een inspirerende tijd of in een opbouwende. In een chaotische fase of een ontwerpfase. Weet dat je als architect eerst je plannen uitwerkt op de tekentafel alvorens te bouwen. En met die tekeningen bouw je ook. Je bouwt aan de toekomst of aan een plan of aan een fase in je leven. Eerst structuur in je hoofd, daarna de fase van het bouwen zelf.

De fluoriet helpt je om je gedachten op één lijn te krijgen, de boel te structureren en vervolgens in beweging te komen zodat je (weer) in creërende energie terecht komt. Als de fluoriet kaart valt is het in bepaald opzicht wanordelijk. Er zit ergens geen structuur in of je weet niet waar te beginnen.

De Yogales over de fluoriet

Tijdens de les heb ik aandacht besteed aan concentratie en aan het loslaten van het oude en het verwelkomen van het nieuwe. Het loslaten van de winter en verwelkomen van de lente, nieuw groen blad en jonge dieren. Een nieuwe begin, een nieuwe start.

Concentratie is Dharna, het 6de stadium van het 8-voudige pad van Pantanjali. Dharna, betekent het beperken van de geest tot een object bijvoorbeeld door meditatie op een mantra, voorwerp ed. Dharna is vooral in het begin best wel moeilijk. De geest is zeer creatief in allerlei afleidingsmanoeuvres bedenken. Probeer te negeren en steeds weer te concentreren op het object van de meditatie. Frustratie is ook een afleiding.

Mediteren en concentratie horen ook bij het 6de chakra. Hier draait het om concentratie op je 3de oog. het punt tussen je wenkbrauwen.  Een fijne mantra om te doen tijdens een meditatie is de mantra OHM / AUM.

Wat ook een fijne mantra is en we gedaan hebben tijdens de les is  Wahe Guru, Wahe Jio. Dit betekent van donker naar licht, onbewustzijn naar bewustzijn, onwetendheid naar werkelijk begrijpen.

Wil je een keer een yogales met een thema bijwonen bij De Yogaboerderij in Lelystad, neem dan contact op voor een proefles via info@afstemchallenge.nl  of als je verder weg woont neem dan een kijkje bij mijn online yoga programma’s.

Fijne dag!

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@deyogaboerderij.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

Bron : foto en tekst van facebookpagina van Anneke Agtenberg.

 

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.