Herkimer diamant staat voor vrijheid!

You are here: Home / De Yogaboerderij / Herkimer diamant staat voor vrijheid!

Herkimer diamant staat voor vrijheid!

Herkimer

 

Ik geef iedere week een yoga les nav de kaarten van Anneke Agtenberg . Haar kaartenset heet deEssentie van Edele stenen. Vorige week heb ik ivm bevrijdigsdag een yogales gegeven over de herkimer diamant kaart.
De uitleg bij deze kaart is, het is geen diamant, het is een soort bergkristal. Een bergkristal groeit in een groep, in een cluster. Deze steen groeit alleen. Daarom heeft ie aan beide zijden een punt.
De steen is vernoemd naar een staat in New York omdat ie eerst allen daar voor kwam en gevonden werd.
Het is een heldere zuivere steen, maar heeft wel git zwarten plekken in de steen. Die zwarte plekken zijn planten die afgestorven zijn. De steen geeft daarom aan dat het gaat om groei en ontwikkeling.

Als je dit alleen doet dan heb je ook de kracht om dit alleen te doen, soms heb je ook vrijheid nodig om te groeien. Deze vrijheid mag je nemen. Net zoals deze steen alleen groeit. Dus kies voor een bepaalde vorm van vrijheid zodat je het gevoel krijgt dat je vrij bent. Hoe en wanneer voel jij je vrij om echt jezelf te zijn?

Wat kun je doen zodat je je zo vrij mogelijk voelt? Zijn er mensen die je blokkeren en naar benden halen, of die met bezwaren komen? Vraag jezelf af hoe ze op dit moment wel voor jou de juiste personen zijn om mee om te gaan. Je hoeft niet iedereen de deur te wijzen, maar zet het contact op een lager pitje. Of kijk voor jezelf hoe jij op een andere manier zou kunnen reageren of vertel niet alles.

Maar het kan ook gaan om vrijheid in bepaalde situaties. In welke situatie zit je nu ? Misschien kun je niet vrij handelen of zijn? Wat kun je doen om dat gevoel weer terug te krijgen? Het is niet makkelijk maar wel goed om er bij stil te staan.

Besef dat net als bij deze steen, dat jij het best tot je recht komt met al je talenten dat je zo vrij mogelijk kunt halen en een zo vrij mogelijk gevoel kunt ervaren.

De Yogales over de herkimer diamant

Tijdens de les heb ik aandacht besteed aan het vrij zijn.
Vrij van gedachten door middel van een aanral houdingen en de aardegroet, vrij van negatieve emoties door middel van de aurareininging en tot slot een mooie geleide eindvisualisatie zodat je vervelende emoties los laat.

Wil je een keer een yogales met een thema bijwonen bij De Yogaboerderij in Lelystad, neem dan contact op voor een proefles via info@afstemchallenge.nl  of als je verder weg woont neem dan een kijkje bij mijn online yoga programma’s.

Fijne dag!

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@deyogaboerderij.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

Bron : foto en tekst van facebookpagina van Anneke Agtenberg.

 

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.