KINDERYOGA

You are here: Home / De Yogaboerderij / KINDERYOGA

zeeles yft

Kinderyoga:

Kinderyoga is een bijzondere vorm van yoga. Het is een dynamische vorm van yoga aangepast aan de belevingswereld van kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Een kind ontwikkelt zich door spelenderwijs te ervaren. Kinderyoga speelt hierop in en geeft de mogelijkheid om het bewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten.

In onze huidige maatschappij worden kinderen blootgesteld aan veel prikkels van buitenaf. Daarom is het goed als kinderen op jonge leeftijd met yoga beginnen. Ze leren zichzelf beter kennen en beter te ontspannen. Een yogales voor kinderen bij De Yogaboerderij in Lelystad duurt een uur.

Iedere les bestaat uit een thema. Bijvoorbeeld: een seizoen, een land, strand, edelstenen, indianen, krachtdieren of een Chakrales. Hierin komen iedere keer verschillende onderdelen aan bod. Zoals; yogahoudingen, zingen, dansen, yogaspel, massages, ademhalingsoefeningen, visualisaties, ontspanning, NLP (Neurolinguïstisch programmeren) mindfullness (bewuste aandacht/leven in het moment), krachtstenen, mandala´s tekenen en andere creatieve opdrachten. Tijdens het werken aan de creatieve opdracht krijgt iedereen wat te drinken.

Ik houd rekening met eventuele lichamelijke en/of psychische beperkingen en het niveau van de kinderen. Zodat iedere les een les op maat is. De les is ook afhankelijk van hun eigen inbreng.

Na afloop van de les krijgen de kinderen soms nog een kopie mee. Hierop staan de nieuwe houdingen of ademhalingsoefeningen die ze hebben geleerd, of achtergrond informatie met betrekking tot het thema van de les zodat ze het thuis nog eens rustig kunnen nalezen.

De kinderen nemen zelf een handdoek mee om op te liggen. Het is prettig om warme sokken en gemakkelijk zittende kleding, zoals een joggingbroek of een legging, te dragen. In de yogastudio zijn yogamatten aanwezig.

Uw kind kan indien er plek is ieder moment instromen. De kinderyogalessen zijn, muv vakanties, iedere maandag van 15:45 tot 16:45 uur (6 – 12 jaar).

 

Wil je op de hoogte gehouden worden klik dan op “vind ik leuk” bij Facebookpagina van De Yogaboerderij.
Volg ons op FACEBOOK, TWITTER, en  PINTEREST

Met vriendelijke groet,

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.