Loopmeditatie en aarden

blote voeten

Als je merkt dat je niet goed geaard bent en er is een onbalans in je 1ste Chakra dan is het fijn om deze loop meditatie te doen. Belangrijk is dat je je aandacht naar je voeten brengt. Je probeert als je inademt dit te doen vanuit de aarde . De adem en aandacht gaat via je voeten, je benen naar je buik en borstgebied.  Adem dan weer uit en breng je adem in gedachten weer naar je buik, benen en voeten en stuur het weer de aarde in.
Je voeten worden zwaarder en je hebt misschien een tinteling gevoel in je voeten of dat je voeten in de grond zakken.

De eerste keer dat je hoort van aandacht naar je voeten en ademen vanuit je voet kan misschien vreemd over komen.  Maar probeer het en ervaar het.

Ik geef ook les aan kleuters op een basisschool en op donderdag ga ik altijd met ze donderen. Heel hard stampen met de voeten op de grond zodat ze dan beter aarden. Hierdoor brengen ze de aandacht naar hun voeten. En ze voelen van alles. Ze voelen warme voeten, bloed stromen , tinteling, kriebels, hun sokken, binnenkant van hun schoen etc. Zo mooi. Een paar minuten met aandacht bij hun voeten en ze zijn zich bewust van een lichaamsdeel en dus hun hele lichaam.

Zelf kun je het ook doen met je schoenen aan maar persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om op blote voeten te lopen. Dit had ik als kind al. Je hebt dan beter contact met de aarde.

Probeer in huis en als het lekker weer is buiten heel langzaam te lopen.
Voel hoe je je voet neerzet op de grond. Hoe voelt je voet in je sokken of in je schoenen of bloot op de grond als je blote voeten hebt. Voel de structuur van de bodem. Is de grond aarde, beton , een yogamat, gras, mos , tapijt, een grindpad of  het strand. Doe dit enkele minuten. Sta stil. Voel na en observeer. Ik ben benieuwd hoe je het ervaart.

Je reactie mag je hieronder opschrijven.

Tegenwoordig heb je ook veel bloevoetenpaden. Heel leuk om een keer te doen met je partner of je kinderen. Het is een speciale ervaring. Hier in Flevoland heb je er een in Kraggenburg.

Hier zie je nog de Periscope uitzending van 18 augustus 2015 waarin ik kort vertel over deze loopmeditatie.
Wil je me ook volgen op Periscope? Kijk dan bij DeYogaboerderij.

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.