Roze toemanlijn

You are here: Home / De Yogaboerderij / Roze toemanlijn

Roze toemanlijn

Roze toermalijn

Ik ben begonnen met een lessenserie over de kaarten van Anneke Agtenberg . Haar kaartenset heet deEssentie van Edele stenen.
Eind mei trok ze de roze toermalijn uit haar kaartenset “Essentie van Edele Stenen”. Dit kun je terugvinden in haar Facebookpost.
Ze schrijft:
“Roze toermalijn:

De kaarten gaan over relaties (Zakelijk, privé, liefdesrelatie, buren, vrienden, noem het maar op) en de kansen en doorbraak die jij kunt creëren. Met de nadruk op JIJ. Om welke relatie(s) het bij jou gaat weet je zelf.

Het bijzondere is wel dat er –eenmaal aan het schrijven- iets heel anders uit komt, dan dat ik gisteravond dacht. Voor mij ook een verrassing!

De roze toermalijn gaat symbolisch over inspirerende contacten. Contacten waarbij men liefdevol met elkaar omgaat en met liefde en positief over elkaar gedacht wordt. Relaties vol empathie, sympathie, compassie en medeleven. 
Als van genoemde woorden geen sprake is in de relatie(s) waar het bij jou om gaat, dan is het eigenlijk al heel simpel. Waarom stop je zoveel energie in die klanten, vrienden, collega’s, partner? Waar zit je precies op te wachten? Erkenning? Gaat die ander veranderen voor jou? Wat wil je in het contact met die ander? Krijg je dit? Heb je er met elkaar eigenlijk al over gesproken of neem je gewoon aan dat die ander je wel snapt? Veranderde er daarna iets of doet die ander in ieder geval een poging? Is het antwoord op alle vragen ”nee”? In vredesnaam, waar zit je op te wachten? 
Doe voor hen de deur maar dicht. Ja, dat klinkt hard. Maar wat levert dit jou nou op? Als het je echt iets oplevert, dan zeg ik: niets meer aan doen. Ophouden met zeuren en er voor gaan. Maar als je tot je grote schrik erachter komt dat het je niets oplevert, waar of voor wie doe je het dan? 
Dicht die deur. 
Zo. Klaar.
Dan kan er ten minste ergens anders weer een deur open. Zo simpel kan het zijn. Houd jezelf niet voor de gek.
Is het niet zo simpel om wat voor reden dan ook? Dan het volgende.

Alles wat je niet krijgt in relatie tot een ander en waar je wel zo ontzettend op hoopt, mag je aan jezelf geven. Want daar begint het zoals ik aan het begin ook al schreef. Het begint bij jou. Jij. 
Zolang je hoopt dat je van een ander krijgt wat je nodig hebt en daar allerlei moeite voor doet maar wat toch echt niet komt, is het verspilde energie. Je maakt jezelf dan ook te klein. En ondergeschikt. Als jij namelijk jezelf geeft wat je nodig hebt, dan kan je het meest jezelf zijn. Dan ben je onafhankelijk van de ander en krachtig vanuit je basis. Dan ben je niet meer afhankelijk van erkenning of liefde van de ander. Dan trek je aan wat je dan nodig hebt: gelijkwaardigheid zonder afhankelijkheden.

Het Rad van Fortuin uit de tarot kaart laat aan de bovenkant engeltjes zien en aan de onderkant de duivel. We kennen het Rad allemaal wel. Je geeft er een slinger aan en ziet dan wel waar de pijl eindigt, bij de engel of de duivel. Je kunt natuurlijk een slinger geven aan jouw eigen Rad en wel zien waar het eindigt. Daar is niets goed of fout aan. Het moet alleen wel bij je instelling passen en bij jouw levensstijl. Ik ken er genoeg bij wie dit past en er zo ook daadwerkelijk mee kunnen omgaan. Voor hen is er niets aan de hand. Die zien het gewoon wel en leven bij de dag.

Als jij echter iemand bent die dit niet kunt is het beter je eigen keuzes te maken. En dat betekent dat je er mee stopt of met jezelf afspreekt heel erg bij jezelf te blijven. Ik geef toe, dat laatste is een vage kreet die je tegenwoordig overal leest en hoort. Ik bedoel er mee dat het er om gaat dat jij het naar je zin hebt. Wat wil jij? Waar wordt jij blij van? Als jij namelijk blij bent, zit je in een andere energie. Dan trek je weer andere mensen aan. Als je je blijft focussen op wat je tekort komt in het contact met de ander (of anderen) en je blijft daar maar mee bezig, dan krijg je dat ook. Gedachtekracht. Waar je je aandacht op vestigt, komt naar je toe. Als je je aandacht vestigt op jezelf met datgene wat jou gelukkig maakt, dan trek je in de energie mensen aan die daar bij passen. En dan kan het best zijn dat die ander dan toch nog in jouw voordeel verandert of zich aanpast. Dat kan. Dat hoeft niet zo te zijn. Maar het kan wel. Anders komen er gewoon anderen op je pad. Met dezelfde energie als jij. 
Hoe fijn is dat?”

Bij deze yogales heb ik alles in het teken laten staan van zelfliefde. Oefeningen om het hartchakra te openen en zorgen dat je stevig staat. Dat was ook de reden dat we wat aardende oefeningen hebben gedaan. Tevens deden we aan het einde een geleide visualisatie die hoort bij het loslaten van vervelende herinneringen en emoties. Zodat de liefde voor jezelf beter kan stromen.

Wil je een keer een yogales met een thema bijwonen bij De Yogaboerderij in Lelystad, neem dan contact op voor een proefles via info@afstemchallenge.nl  of als je verder weg woont neem dan een kijkje bij mijn online yoga programma’s.

Fijne dag!

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@deyogaboerderij.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

 

Bron : foto en tekst van facebookpagina van Anneke Agtenberg.

 

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.