Maar = Nee

You are here: Home / Geen categorie / Maar = Nee

maar

Vanochtend was ik ivm mijn herstel van mijn schouderblad breuk bij een shiatsu therapeute.  Ik kreeg te horen dat ik veel  “maar” zei. “Mijn schouderblad doet geen pijn. maar ……. ” Ze attendeerde mij erop dat maar een soort nee is. Ik vond het wel een eye – opener en was me er niet zo van bewust.  Tja het is natuurlijk ook niet voor niets dat mijn dochter het ook altijd zegt als ik vraag of ze de hond wil uitlaten. 😉  ” Maar het regent nu. Maar ik heb mijn pyjama nog aan” etc.

Tijdens verjaardagsfeestjes raak ik vaak met mensen in gesprek die graag yoga willen volgen. Ik krijg dan te horen “maar jij woont te ver weg” (ik heb familie in Brabant) en dat klopt want ik woon in Lelystad. Als ik dan vraag of ze in Brabant op les zitten willen ze vaak wel maar vinden ze het soms eng om een yogastudio binnen te stappen. Ze vinden zichzelf niet lening genoeg, voelen zich niet prettig met hun lichaam etc

Terwijl ik vaak te horen krijg van yogaleerlingen bij mij in de Yogaboerderij dat ze de lessen zo gemoedelijk en gezellig vinden. Ze komen bij mij op yogalessen zodat ze een moment tijd voor zichzelf  hebben, meer rust in hun hoofd en een flexibeler lichaam. Tevens komen ze ook voor het sociale gebeuren. Een kopje thee na afloop en nog even napraten.

Ik ben benieuwd dat als je niet aan yoga doet wat dan de reden is. Lijkt het je helemaal niets. Dat is natuurlijk  prima want ieder mens is anders en heeft andere hobby’s.

Lijkt het je wel fijn maar is er dan toch iets wat je tegenhoudt? Dan ben ik benieuwd naar jouw maar.
Waar ben je ” bang” voor?
Wat verwacht je van Yoga?
Wat zou je er willen leren?
Waar heb je behoefte aan?

Je mag je reactie vermelden onder dit bericht of sturen naar info@afstemchallenge.nl

Dank je wel

Hier zie je nog de Periscope uitzending van 5 augustus 2015 waarin ik kort deze vragen ook stel.
Wil je me ook volgen op Periscope? Kijk dan bij DeYogaboerderij.

Corine van Zoelen
https://www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.