Corine in de Glossy Suzan!

Corine in de Glossy Suzan!

suzan

Afgelopen zaterdag kwam de nieuwe Suzan in de brievenbus. Het is een super mooie glossy magazine. “Het ADHD Lifestylemagazine van Nederland.”

Ik sta erin met een interview en foto. Vroeger vond ik het vervelend om al die gedachten te hebben, nu weet ik dat die gedachten mij veel hebben gebracht. Zo heb ik altijd super veel leuke ideeën, en voer ze ook uit. Ben ik altijd ver mijn tijd vooruit en noemen mensen me ook wel de Iphone 10 in de tijd van de Nokia.
Ik schaam me niet voor mijn ADHD. Het geeft me energie, doorzettingsvermogen en creativiteit. Zonder mijn ADHD zou ik nu niet staan waar ik nu sta.

corine-bij-suzan

Corine van Zoelen is 44 jaar, getrouwd met Danny en moeder van twee tieners. Ze is dol op reizen, bezoek aan het theater en de bioscoop, spelletjes spelen met de kinderen, wandelen met de hond in het bos, en …. Yoga!
‘Mijn zoon had op school veel moeite met concentreren en leren lezen. Na onderzoek bleek dat hij dyslexie en ADHD heeft. De informatie die we daarbij kregen vond ik ook op mezelf van toepassing. Gelukkig kon mijn man er altijd goed mee omgaan en maakte hij grapjes over mijn chaotische- en duizend-dingen-tegelijk acties, maar er bleek ook een medische verklaring voor. Zo kon ik een hele dag besteden aan het opruimen van het huis en was het aan het einde van de dag nog steeds een rommel. Dat, terwijl ik heel druk bezig geweest was! Tijdens het opruimen van het ene, viel mijn oog op iets anders als ik dat dan ging opbergen zag ik weer een stapel en voor ik het wist stond ik stenen in een bak water uit te spoelen die ik weer zag liggen in de schuur omdat ik daar een tas ging pakken. Het was voor de mensen om mij heen soms best lastig…

 
Na de diagnose is er voor die mensen niet zoveel veranderd. Maar voor mezelf wel! Nu ik weet waar het door komt, laat ik mij minder snel afleiden. Ik heb geleerd me te focussen door te denken: ‘Hoofd bij je handen, eerst dit afmaken dan de rest’. En dat werkt. Toen mijn zoon medicatie voorgeschreven kreeg wilde ik zelf ervaren wat het effect daarvan is. Oncontroleerbare hartkloppingen, klotsende oksels en griepverschijnselen waren het gevolg. Zonder medicatie lukte het mij om mijn drukte te onderdrukken door aangeleerde ademhalingstechnieken. Doormiddel van de bijwerkingen van de medicatie lukte me dat niet. Ik ben vlug gestopt met de medicatie en vertrouwde weer op mijn ademhalingstechniek.

 
Tijdens een les over het ontdekken van je innerlijke kracht bij de yogaopleiding, moesten we met de eerste letter van onze naam een woord bedenken dat ons omschreef. Met de ‘C‘ van Corine was het eerste dat in mijn opkwam ‘chaos’ natuurlijk! Maar direct na de les kwam het woord ‘creatief’ bij mij op. Wonderlijk, want ik had mezelf nooit eerder als creatief bekeken. Met klei en verf heb ik niets. Maar ik kan wel rondom allerlei thema’s de mooiste kinderyogalessen bedenken en in elkaar zetten. Creatief op een andere manier dus! Wat vond ik dat een prachtige ontdekking. Vroeger vond ik de hoeveelheid van mijn gedachten best vervelend, maar nu zie ik in dat het mij heel veel gebracht heeft.
Inmiddels ben ik yogadocent en heb ik een yogastudio genaamd De Yogaboerderij opgericht. Als docent en ondernemer profiteer ik enorm van de creativiteit van ADHD. Ik heb mezelf helemaal onder controle. Er is een Corine óp de yogamat en een drukkere , enthousiastere Corine ván de yogamat. Zodra ik namelijk op de yogamat stap, schakel ik over naar een andere ‘frequentie’. De rust die ik dan ervaar kan ik overdragen op anderen, dat is zo mooi. Dat is heerlijk voor mij en heerlijk voor anderen. Ik begeleid meer dan 100 deelnemers in online yogagroepen en iedere week 90 leerlingen offline verdeeld over 11 groepen bij mij in de yogastudio die genieten van de lessen. Het opzetten van de yogaboerderij waarvoor ik zelfs mijn baan heb opgezegd is een mijlpaal! Ik organiseer ook yogaevents en yogareizen. Dat wat ik voorheen zag als mijn handicap, heb ik leren zien als mijn kracht. Die andere kijk op mezelf was zo’n bevrijding. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet, ik ga ervoor!’

Fijne dag!


“Een pad ontstaat door erop te lopen. Dus pak die mat en bewandel je eigen yogapad.”

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Hier vind je me op
TwitterPeriscope, PinterestInstagramYoutube, LinkedIn en Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.