Als je kiest voor zelfliefde, kun je liefde geven aan de ander.

You are here: Home / 7 weken chakra yoga / Als je kiest voor zelfliefde, kun je liefde geven aan de ander.

Als je kiest voor zelfliefde, kun je liefde geven aan de ander.

Vorige week schreef ik over angst en het 1e chakra. De tegenhanger van angst is liefde.  Het 4e chakra, het hartchakra, hangt samen met liefde. De liefde voor jezelf en de liefde die je aan een ander kunt geven. In onze ziel is een onuitputtelijke bron van liefde. Door diverse blokkades zijn we afgesloten van die die bron. Hierdoor wordt je verbittert en raak je vervult van haatgevoelens.

4e chakra / hartchakra
Het 4e chakra is een energie punt. Het bevindt zich op het midden van de borstkas ter hoogte van het hart. Deze chakra bevordert het functioneren van de longen en het hart door verse zuurstof en levensenergie te geven. Het 4e chakra regelt de werking van het hart, de longen en de ademhaling. Via de thymusklier wordt het afweersysteem beïnvloed. Door voor te stellen dat je groene lucht/energie inademt kun je het hartchakra stimuleren. Je kunt alleen van een ander houden als je eerst van jezelf houdt. Dus als je kiest voor jezelf kies je indirect ook voor die ander.

Dus adem “van jezelf houden” in en laat eventuele verbittering of nare gevoelens los op een uitademing. Als je de liefde voor jezelf voelt straal je dit ook uit naar anderen. Geven en ontvangen moeten in balans zijn. Ik zie om me heen dat er zoveel mensen geven, alles doen voor hun collega’s, vrienden,  gezin maar waar blijven ze zelf in het verhaal? Ze geven teveel. Het hartchakra staat naar buiten toe geopend. Hierdoor vergeten ze zichzelf. Er zijn ook mensen die alleen maar aan zichzelf denken en gelukkig willen worden ten kosten van anderen. Hier is het hartchakra ook uit evenwicht en geblokkeerd. Er moet dus een balans zijn tussen geven en ontvangen. Dit zorgt voor een gezond hartchakra en voor rust in je leven.

Door yogahoudingen en meditaties te doen voor het hartchakra krijg je meer compassie voor jezelf en je omgeving.  Je leert jezelf te vergeven en zachter te zijn voor jezelf. De lat ligt vaak zo hoog voor jezelf. Dus adviezen, “doe rustig aan, wees lief voor jezelf e.d.“ die je aan een collega of vriendin geeft mag je ook aan jezelf geven. Laat oordelen over jezelf los en voel hoe het zou zijn als je dit bepaalde oordeel los zou laten.

Misschien ken je wel de uitdrukkingen “volg je hart, dat klopt”, “daar gaat mijn hart sneller van kloppen”. Deze uitdrukkingen zijn niet voor niets ontstaan. Luister naar je hart, het is altijd een goede raadgever.

De kleur die bij het hartchakra hoort is groen. Het vermengt zich met de kleur geel van het 3e chakra  en de kleur blauw van het 5e chakra. Het is ook het middelste chakra en verbindt hiermee de drie onderste chakra’s met de drie hoogste chakra’s

Doe jij ook wat je hart je ingeeft of luister je naar je hoofd of je onderbuik gevoel? Of is dit per situatie anders?

7 weken chakra yoga programma
A.s. zaterdag 4 februari start voor de derde keer het ONLINE 7 weken chakra yoga programma. Vele mensen gingen je voor en waren tevreden. Inzicht in de chakra’s en weten wat dit voor invloed heeft op je lichaam en je geest is transformerend. Ik heb zelf heel veel geleerd over mezelf dankzij de chakra’s, vandaar dat mijn hart me ingaf om hier een online programma van te maken. Dit heb ik heel uitgebreid gedaan door al mijn kennis te verwerken in de werkboeken qua theorie en mijn yogalessen op video, maar ook de bijpassende geleide visualisaties en mooie aanvullende recepten van een voedingsdeskundige om het chakra te stimuleren mocht het uit balans zijn, tekentips van een tekentaalcoach en zeven bonuslessen van experts. Het voordeel is dat je het gewoon thuis kunt doen in je eigen tijd en tempo.
Wil je meer weten of dit waardevolle transformerende online programma neem dan een kijkje op mijn website, we starten zaterdag 4 februari.

Ik gun je graag dit inzicht, je leven wordt er beter van, je bent liever en zachter voor jezelf, legt de lat niet zo hoog, en gaat hierdoor meer van jezelf houden, en straalt dit uit naar je omgeving waardoor je beter in je vel zit op je werk en thuis. Mensen die eerder deelnamen noemde het niet voor niets een cadeautje voor zichzelf.

Als jij dit ook wilt en je hart zegt JAAAAA, ik wil ook dit cadeau voor mezelf dan kun je je aanmelden. We starten zaterdag 4 februari met het 7 weken chakra yoga programma.

Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen. Ik organiseer morgenavond, 2 februari om 20 uur nog een chakra vragen webinar. Waar je al je vragen met betrekking tot chakra’s. bepaalde lichamelijk of geestelijke klachten, edelstenen bij dat chakra etc kunt stellen. Aanmelden voor het Chakra vragen webinar kan HIER.

 

 

Fijne dag!


“Een pad ontstaat door erop te lopen. Dus pak die mat en bewandel je eigen yogapad.”

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Hier vind je me op
TwitterPeriscope, PinterestInstagramYoutube, LinkedIn en Facebook.

 

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.