De combinatie; Trump, angst en 1e chakra

You are here: Home / 7 weken chakra yoga / De combinatie; Trump, angst en 1e chakra

De combinatie; Trump, angst en 1e chakra

Op dit moment merk ik dat er veel mensen uitgeput zijn, ze gaan maar door, lopen zichzelf voorbij. Door de uitputting ontstaat er angst. Angst voor wat er gaat gebeuren nu Trump aan de macht is, maar ook angst om een baan, hun gezin, om familie patronen.
Ik krijg mailtjes van mensen die meer rust willen en niet meer mee willen gaan in de ratrace van de omgeving. Alsmaar rennen en vliegen en geen tijd voor zichzelf.

Ik zie een positieve schift, meer mensen die hun hart volgen. Ik heb het zelf ook gedaan door vorig jaar mijn baan als leerkracht op een basisschool op te zeggen. Natuurlijk kwam daar ook angst bij kijken en de vraag “gaan we het dan financieel redden? ”. Maar ik had vertrouwen dat het goed is. Als dit de bedoeling is, als dit mijn missie is, dan moet ik er vol voor gaan en zal ik geholpen worden. Of dit nu door God, een hogere macht, de engelen of het universum is.
De combinatie gezin, lesgeven op school, mijn eigen yogaschool en begeleiding van twee fantastische yogadocenten dan kon niet samengaan. Ik moest iets losalten.Diep van binnen wist ik dat ik iets moest loslaten maar om dan werkelijk de stap te zetten is zo moeilijk. Om me heen zie ik nu meerdere mensen in dit proces. Angst om het oude los te laten en een gebrek aan vertrouwen om het nieuwe aan te gaan.

Eerste chakra:
Onderin je bekkenbodem, zit je 1e chakra ook wel wortelchakra genoemd. Het eerste chakra bepaalt de fysieke energie en een goede fysieke gezondheid. Het eerste chakra is bij uitstek het chakra van ons bestaansrecht, “er mogen zijn“. Het hangt samen met je basis, je fundament wat je hebt meegekregen van huis uit toen je jong was. De eerste 7 jaren van je leven. Het 1e chakra zorgt voor stabiliteit. Die wordt steeds buiten jezelf gezocht maar je bent zelf je anker. Zodra je dit voelt heb je een goede stevige basis en een enorme kracht. Een kracht die je altijd tot je beschikking hebt. We hebben geleerd om ons vertrouwen te verbinden aan de omstandigheden en situaties om ons heen. We zien ook dat deze snel kunnen veranderen.

Het 1e chakra is de fundering van ons lichaam. Als een fundering van een huis niet goed is dan staat het niet stevig. Zo is dit ook met de chakra’s.  Als het eerste chakra niet in balans is en de fundering niet goed dan waaien we met alle winden mee. Kun je niet voor jezelf opkomen en bepalen anderen wat jij vindt. Een goed eerste chakra heeft niet alleen invloed op een sterk gestel, maar ook op al onze andere chakra’s. Het is onze basis en heet daarom ook wel basischakra en is gelegen aan de wortel van onze wervelkolom.

Als kind heb je over jezelf veilig voelen, gezond blijven, hoe je te gedragen, overgenomen van je ouders en volwassen mensen die om je heen waren. Als je eerste chakra goed in balans is ben je totaal in het hier en nu aanwezig. Maar ik zie zoveel mensen die geen focus hebben, slecht slapen en hiervoor slaappillen gebruiken, stress ervaren op hun werk en hiervoor pillen innemen, opgejaagd zijn, hartkloppingen, druk in hun hoofd, meer rust willen maar niet weten hoe, last van hun maag, vrouwen die alle ballen hoog proberen te houden en vastlopen, balans zoeken tussen hun werk, gezin en sociale contacten en te gejaagd zijn om in het hier en nu te leven. Steeds meer huisartsen en slaaptherapeuten verwijzen door naar yoga. Ik denk dat dit beter is dan pillen voorschrijven. Al zijn collega yogadocenten en ik zelf natuurlijk geen artsen. Wel kunnen we zorgen dat mensen stil staan bij zichzelf, leren luisteren naar de signalen van hun lichaam, hun grenzen beter aan voelen op de mat en dit doorvoeren in de “echte wereld”, thuiskomen bij zichzelf, een moment van stilte laten ervaren, ademhalingsoefeningen om meer uit hun hoofd te komen en meer in hun lichaam, beter aarden, aandacht geven aan zichzelf zonder egoïstisch te zijn want als ze in balans zijn en een andere mindset hebben zodat ze positiever in het leven staan heeft dit niet alleen uitwerking op henzelf maar ook om hen omgeving, gezin en werk.

Als je eerste chakra slecht werkt dan ben je niet goed geaard en pik je sneller prikkels op van de buitenwereld. Als je eerste chakra goed werkt heb je een goed gevoel van veiligheid, je signaleert de angst “die jou een onveilig gevoel kan geven“. Zodra je het gevoel herkent en weet dat je het gevoel niet bent maar dat het een waarneming is van het moment zal de angst en de onveiligheid minder invloed op je hebben.

Angst en vertrouwen
Als angst regeert verwacht je dat er iets negatiefs gaat gebeuren. Als vertrouwen regeert verwacht je dat er iets positiefs gaat gebeuren. Angst en vertrouwen hebben beide te maken met verwachting en liggen hierdoor dicht bij elkaar. Het transformeren van je angst naar vertrouwen is kleiner dan dat je kunt voorstellen.
Soms voel je dat een bepaalde beslissing of richting de juiste is. Ook al zal zijn anderen het er misschien niet mee eens. Maar als het de juiste weg is en je voelt van binnen dat je dit moet dan wil dit niet zeggen dat dit de makkelijkste weg is. Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Dus heb vertrouwen in jezelf.

Donald Trump
Op dit moment regeert Trump en er is veel commotie. Hij zorgt ook voor angst bij de mensheid maar er komen ook zoveel mensen in opstand. Dit is nodig om verbinding te creëren met elkaar. Hoe vaak zie je niet dat er eerst een echte crisis moet ontstaan en dat we er daarna beter uitkomen. Privé, zakelijk in vriendschappen etc. Ik vertrouw erop dat deze crisis gaat gebeuren dankzij Trump en we er samen na de crisis sterker uitkomen.

7 weken chakra yoga programma
Zelf ben ik van de trap gevallen in 2015 en brak ik mijn schouderblad, dat was ook een crisis voor mij privé, maar het mooie is, dat daaruit mijn ONLINE 7 weken chakra yoga programma is ontstaan waarmee ik inmiddels al bijna 90 mensen heb geholpen om te zorgen dat ze hun chakra’s in balans hebben. Je hebt er niet één maar zeven. En alle zeven zorgen ze voor bepaalde eigenschappen, lichamelijke klachten en inzichten. Deze inzichten wil ik graag delen met zoveel mogelijk mensen. Ik heb online yogaleerlingen in Nederland, België, Duitsland en vanaf 4 februari als we weer gaan starten ook in Zwitserland. Dit alles dankzij de kracht van het internet.

Mocht je nu graag meer willen weten over de chakra’s? Kijken of die van jou in balans zijn, wat je er aan kunt doen om te zorgen dat ze in balans zijn door middel van yoga videolessen, heerlijke recepten, edelstenen, etherische olie, mindset filmpjes en nog veel meer?
Je hoeft nergens naar toe je kunt het gewoon thuis doen in je eigen tijd en tempo.
Wil je meer weten of dit waardevolle transformerende online programma neem dan een kijkje op mijn website, we starten zaterdag 4 februari.

Ik help je graag!

Hierbij nog een video waarin Deepak Chopra uitlegt hoe het zit met Trump en zijn 1e chakra!

Fijne dag!


“Een pad ontstaat door erop te lopen. Dus pak die mat en bewandel je eigen yogapad.”

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Hier vind je me op
TwitterPeriscope, PinterestInstagramYoutube, LinkedIn en Facebook.

 

 

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.