Do-In Yoga

You are here: Home / Do-In Yoga

 

Do- In

Do-In Yoga wordt gegeven door Corine van De Yogaboerderij en is een oosterse bewegingsleer. Het doel is meer gezondheid en vitaliteit door middel van bepaalde lichaamsoefeningen. Je lichaam en geest worden krachtiger. Do-In betekent “stroming van energie” en zorgt ervoor dat je ki in balans is. Ki is de levensenergie. Je hara is het fysieke middelpunt van je lichaam..
De lichaamsoefeningen bestaan uit strekkingen van de meridianen, drukpuntmassages bij jezelf en ademoefeningen.
De strekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen balans in de energiestroom, de ademhaling ontspant het lichaam en brengt de geest tot rust. Doordat je lichaam ontspant, je geest rustig is ontstaat er een eenheid.

Hara:
Vanuit je buikkracht, je hara, stimuleer je de natuurlijke manier van bewegen. Je gaat je lichaam echt voelen, ervaren wat het nodig heeft.
als je hier naar luistert dan voel je je lekkerder in je lijf.

De lichaamsoefeningen hebben veel weg van de yogahoudingen (asana’s) De yogahoudingen zijn actief (yang) en de meditaties, massages en ademhalingsoefeningen zorgen voor lichaamsbewustwording (yin).

Do-In is geschikt voor iedereen. Juist als je graag wil bewegen, meer energie wil hebben, lekkerder in je vel wilt zitten, je lichaamshouding wil verbeteren, meer geestelijke kracht wilt opbouwen, herstelt van een blessure, of op een aangename en zachte manier met je lichaam bezig wil zijn. Bij Do-In gaat het er niet om hoe lenig je bent. Het belangrijkste is dat je observeert wat je ervaart tijdens de oefening.

De Do-In yogalessen zijn, muv feestdagen,4 weken zomervakantie en 1 week kerstvakantie,op woensdagochtend 10:45 – 12:00

Prijzen:
Een yogales duurt (75 minuten) en kost 10,50 Euro per les.
Wil je liever een privé les? Voor informatie en prijzen mail naar: info@afstemchallenge.nl

 

Lobke

Ik ben Do-In Yoga gaan doen door mijn interesse in de Chinese geneeswijze. Do-In Yoga leert je de energiebanen in je lichaam aan te voelen, te strekken en te stimuleren. Na de Do-In Yoga les voel ik de meridianen die we hebben behandeld. Het voelt warm en soepel in mijn lijf. Erg prettig.