Hatha Yoga met een thema

Hatha Yoga met een thema

Hatha Yoga:

Corine van Zoelen verzorgt de hatha yoglessen voor volwassen met een thema bij de Yogaboerderij in Lelystad. Een les duurt 75 minuten en bestaat uit:

– Een korte stiltemeditatie
– Enkele opwarmoefeningen
– Asana’s (yogahoudigen)
– Pranayama’s (ademhalingsoefeningen)
– Eindontspanning en een geleide visualisatie
– Een lekker kopje thee met een koekje.

Thema:
De lessen zijn gevarieerd en hebben altijd een thema. Bijvoorbeeld een goede eigenschap (vertrouwen, matigheid, nederigheid, hoop etc) , een chakra, of een element. Vaak geven ze inzicht en stof tot nadenken. Ik probeer voor iedereen een (passende) yogales op maat te verzorgen. Zodat de les uitdaging biedt voor beginners en gevorderden. Indien je lichte lichamelijke klachten hebt pas ik de oefeningen voor je aan maar wel zo dat ze nog steeds het gewenste effect hebben.

Integrale Yoga:
De yogalessen van Corine zijn hatha yoga lessen gebaseerd op de integrale yogafilosofie.
Yoga bevordert de innerlijke en lichamelijke balans en heft spanningen in het lichaam op. Het lichaam wordt soepeler en gezonder en de geest kan zich beter ontspannen. Integrale yoga ontstond in de vorige eeuw in India. De grondleggers ervan zijn Sri Aurobindo en de Moeder. (Mira Alfassa). Zij ontwikkelden een meditatieve maar ook zeer praktisch toepasbare vorm van yoga, waarbij de oefeningen als doel hebben om je gedachten en emoties tot rust te brengen zodat je minder gevoelig wordt voor invloeden van buitenaf.
Integrale yoga gaat er vanuit dat je op deze manier fysieke veranderingen tot stand kunt brengen, en je bewustzijnsniveau kan verhogen. De lessen integrale yoga zijn gericht op het oplossen van (energetische en emotionele) blokkades en het stimuleren van het zelf genezende vermogen van het lichaam.

De volwassenyogalessen zijn, muv feestdagen, 4 weken zomervakantie en 1 week kerstvakantie, iedere  woensdagavond 18:30 – 19:45 en 20:15 – 21:30

Prijzen:
Een yogales duurt (75 minuten) en kost 10,50 Euro per les.
Wilt u liever een prive les? Voor informatie en prijzen mail naar: info@afstemchallenge.nl

Voor meer informatie mail of bel naar Corine: info@afstemchallenge.nl of 06-51874415


Stefanie

Met betrekking tot yoga was ik altijd vrij sceptisch! Ik dacht dat het heel zweverig was en totaal ongeschikt voor mij. Twee jaar geleden liep ik rond met diverse klachten (nekspieren, maag en stress) waarna ik door een vriendin letterlijk ben meegesleurd naar de lessen van Corine. Gelijk in de eerste les ontdekte ik dat Corine met haar enthousiaste persoonlijkheid de gave heeft om yoga heel toegankelijk te maken voor iedereen. Zij biedt in haar lessen aan iedereen de ruimte om het zo zweverig te maken als zij zelf willen. Ik weet nog goed dat zij in één van de eerste lessen die ik volgde zei: “Je zou nu dit of dat kunnen voelen, maar als je niets voelt is dat ook goed!”. Waarop ik dacht: “Gelukkig! Ik HOEF niets te voelen, ik mag ook gewoon zijn!” Bij haar in de les is alles goed en ben je vooral bezig om op jouw manier aandacht te schenken aan je eigen lijf en geest. Corine weet haar lessen altijd zeer creatief op te bouwen rondom bepaalde thema’s en deelt daarbij veel leuke weetjes. Van stress heeft ieder mens natuurlijk last op z’n tijd, maar door de yogalessen bij Corine heb ik absoluut meer rust en ruimte in mijn hoofd gekregen. Op lichamelijk gebied ik heb sinds dat ik de yogalessen volg geen klachten meer gehad.

Annelies

Iedere maandagavond is het yoga-avond. Van te voren had ik niet gedacht dat ik dit prettig zou vinden. Ik stond er namelijk een beetje sceptisch tegenover. En dacht: “Misschien is het wel erg zweverig”. Maar op aanraden van iemand toch een proefles genomen. Na die ene proefles viel alles reuze mee. Het is zo goed om even een moment in de week tijd voor jezelf te nemen. Gewoon rust en nergens anders aan denken. Iedere maandagavond val ik als een blok in slaap!!  Corine, legt alle oefeningen rustig uit en geeft ook aan waar de oefeningen goed voor zijn. Een docent die zich helemaal voor het vak geeft, met heel haar hart. Corine, dank voor de fijne lessen tot nu toe, ik heb er heel veel aan!!