Yin Yoga

Yin Yoga

De Yin les wordt gegeven door Eva Kooij. in yoga is een yoga vorm die vooral gericht is op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten. De houdingen rekken de dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

In Yin yoga worden asana’s langer vastgehouden, op deze manier heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Het is een les waarbij je niet intensief hoeft te bewegen, maar echt de tijd kunt nemen om naar je lichaam te luisteren. Je gebruikt je lijf dus niet om in een houding te komen, maar de houding om je lijf beter te voelen.
Gedurende de dag (vooral mensen met een zittend beroep) belasten we het bindweefsel in ons bekken en rug. De spieren in dat gebied zijn continu aan het werk om je lichaam rechtop te houden, hierdoor verkorten ze. Bij Yin yoga laten we juist de spieren helemaal los, de houdingen worden dan ook voornamelijk zittend of liggend uitgevoerd zodat we zo veel mogelijk kunnen ontspannen en onze focus kunnen leggen op het gebied waar we rek voelen.

Prijzen:
De Yin Yoga lessen dinsdagavond 18:00 – 19:15  en 19:45 – 21:00 en worden gegeven door Eva van Kooij.

Ze kosten 11,00 Euro per les.
Voor vragen of aanmelden voor een proefles mail naar: info@afstemchallenge.nl