Blijven Ademhalen – in één adem uit

You are here: Home / tips / Blijven Ademhalen – in één adem uit

20150404_115204 (1)

 

Vorige week vrijdag, 3 april 2015,  kwam ik via twitter in contact met Hedi de Vree. Ik zag dat ze een boek had geschreven en ik ging kijken op de site  en was direct geïnteresseerd. Verder kwam ik ook nog een mooi artikel tegen op een site waar ik het 1ste hoofdstuk kon downloaden. Het boek sprak me nu helemaal aan en ik dacht dit boek moet ik hebben zodat ik heerlijk in het paasweekend kan lezen. Ik heb direct de Bruna gebeld en ze hebben een boek voor me apart gelegd. Ik heb het dezelfde middag nog opgehaald. In 2 dagen las ik het in een adem uit. 😉

Hedi schrijft over zichzelf en haar zoektocht in de Yoga wereld. Ze doet dit heel open en stelt zich heel kwetsbaar op. Ik werd zo meegenomen in het verhaal dat ik bij sommige stukken medelijden had dat ze zich soms zo slecht voelde en zo angstig. Bij sommige stukken werd ik ook emotioneel als ze schrijft over haar moeder. Ik herkende ook haar zoektocht in de Yoga. De mooie lessen die ze geleerd heeft op de mat en die je ook kunt toepassen in het dagelijkse leven. Juist in het leven naast de mat.

Lessen als dat je stil staat bij jezelf door jezelf te observeren.  In je handelen, ademhaling en reacties. Dat je dankbaar bent voor de kleine dingen in je leven. Een bloem , een vlinder maar ook dat je lichaam functioneert zoals het hoort. En mocht je lichaam kleine of grotere gebreken vertonen door een ziekte of ouderdom dat je toch dankbaarheid kunt voelen voor het gene wat je lichaam voor je heeft gedaan en nu nog steeds kan.

Mijn eerste yogalessen vond ik ook bijzonder en ik was van plan om te gaan stoppen. Tijdens mijn 3de les gebeurde er wat met me wat me triggerde. Ik ben blij dat ik verder ben gegaan op mijn yogapad en het heeft me tot nu toe veel gebracht.

Tijdens het boek moest ik denken aan Eten, bidden en beminnen. Deze vond ik destijds ook zo prachtig en heb ik aan iedereen aangeraden en was toen nog ook nog niet bij iedereen bekend . Ik denk en hoop dat dit boek dezelfde kant op gaat.

Het is een inspirerend boek vol met zelfinzicht, humor, een lach en een traan maar vooral met liefde!

Een echte aanrader!

 

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@afstemchallenge.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.