5 Tips om je weerstand te verhogen!

You are here: Home / Yoga / 5 Tips om je weerstand te verhogen!

De laatste tijd hoor ik alleen maar dat er mensen ziek zijn. Voor, tijdens en ook nu na de kerstvakantie. Het schijnt een vervelende griep te zijn. Maar hoe kun je nu je weerstand verhogen?
Veel fruit en groenten eten is natuurlijk gezond. Maar op het gebied van yoga heb ik hier enkele (yoga) tips om je weerstand te verbeteren.

Ademhalingsoefening: Kapalabathi ademhaling:
Khapalabhati is een reinigingstechniek, De nadruk ligt op de uitademing. Je ademt via de neus. Je ademt kort en krachtig uit via de neus door je buikwand in te trekken. De inademing gaat automatisch nadat je hebt uitgeademd.
Je zit met een rechte rug. Adem in door je neus en trek nu je onderbuik snel in. De lucht wordt uit je longen door je neus naar buiten geduwd. Ontspan je buikspieren en de inademing volgt dan weer uit zichzelf.  Als je wilt kun je ook evt een hand op je buik leggen om beter te voelen of je buikwand te “helpen”.
Doe het in het beging in een rustig tempo vijf keer. Bouw dit op naar tien.
Werking: Ik kan zijn dat je er duizelig van wordt omdat je meer zuurstof krijgt.  Dit kan geen kwaad.
Stop alleen dan wel met de oefening. De ademhalingsoefening stimuleert de bloedsomloop en de celstofwisseling in hele lichaam en heeft een reinigende werking.

Houdingen:
Kat/ Marjariasana

Stoel/ Utkatasana

Kaars/schouderstand/Sarvangasana
De kaars wordt ook wel de moeder van de asana’s /houdingen genoemd. Zoals een moeder zorgt voor haar kind en streeft naar harmonie en geluk in huis zo zorgt deze asana voor je lichaam en voor geluk en harmonie van het menselijk organisme.
De houding is goed als je last hebt van je rug, epilepsie, verkoudheden,neuskwalen, kalmerende werking op de zenuwen, slapeloosheid, buikpijn etc en je krijgt meer levenskracht.
LET OP: Als je ongesteld bent of je hebt last van een hoge bloeddruk is het beter om deze houding niet te doen.

Het beste is om een oefening of en ademhalingsoefening altijd te doen onder begeleiding!

Steen:
Bij een verminderende weerstand helpt vaak een labradorietamulet. Deze kun je op de huid dragen. Deze dien je wel een half jaar te dragen wil het effect hebben.
Een Olivijn en een groene toermalijn versterken de afweer.

Mudra:
Dit is de mudra voor een beter immuunsysteem. Je doet hem alleen met je rechterhand.
Je duim en je ringvinger duw je met het topje tegen elkaar.  Je wijsvinger ligt op je 1ste kootje van je duim. De mudra kun je 3 minuten aanhouden.

Ilahinoor:
Dini Visser geeft regelmatig workshops bij De Yogaboerderij. Zij doet Ilahinoor healing. Mocht je echt een energieboost willen hebben laat je dan behandelen door haar en de energie stromen.
Meer informatie over Ilahinoor vind je op http://ilahinoor.wordpress.com of neem contact op met Dini via mij.

Wat doe jij om je weerstand te verbeteren? Deel dit en laat je tip achter in het commentaarveld hieronder.

Heb je zelf nog lichamelijke of psychische problemen? Wil jij weten wat de werking is van ademhalingsoefeningen, mudra’s, asana’s (houdingen), meditatie etc. Kortom alles wat met yoga te maken heeft. Hoe kan ik je hierbij helpen? Laat een reactie achter op onderstaand commentveld en ik zal je vragen in 2013 beantwoorden!

Wil je dit bericht aub delen met je vrienden of familie via Facebook, Twitter en E-mail. Dank je wel.

Corine van Zoelen www.deyogaboerderij.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.