Buikpijnklachten echt of tussen de oren?

You are here: Home / Yoga / Buikpijnklachten echt of tussen de oren?

Er zijn buikpijnklachten met aan aantoonbare reden dmv spijsverteringsproblemen,  allergieën etc. Soms heb jezelf of heeft je kind buikpijnklachten maar wijzen onderzoeken niets uit. Hier wil ik het nu over hebben. Het kan zijn dat het spanning is die opgeslagen wordt in de buik, het. 3de chakra/zonnevlecht. Als je heel gevoelig bent dan pik je heel makkelijk de gevoelens/emoties van anderen op.

Heb je wel eens meegemaakt dat je bij iemand op bezoek komt en de mensen doen heel aardig maar je voelt op een of andere manier dat ze net ruzie hebben gehad. De sfeer hangt dan nog in de lucht.
Of iemand naast je is chagrijnig en jij bent daarna ook chagarijning zonder dat je snapt hoe dit kan. Je werd zo vrolijk wakker?  Dit voel je. Je pikt dan de emoties van anderen op. Hoe kun je dit allemaal tegen gaan?

Aurareiniging:
Om je lichaam heen zit een aura. Het is energie. De een ziet het en de ander ziet het niet. Het is een soort beschermingslaagje om je heen. Net als bij een ei. Een ei blijft heel als je de buitenkant ervanaf hebt gepeld. Maar met eierschaal is hij wel beter beschermt. Je aura is die harde eierschaal en probeert alles tegen te houden. Het is dus een energieveld waar allerlei gevoelens en emoties van anderen in kunnen blijven hangen. Soms kun je het ook voelen.
Als je je ogen sluit en iemand houdt zijn hand 10-15 cm bij je vandaan dan nog kun je voelen waar hij zijn hand heeft. In de buurt van je schouder, onderrug etc. Probeer maar. 

We gaan nu alle emoties/gevoelen/energieën van andere mensen en wat dus niet van jou is opruimen.
Doe je ogen dicht en ga staan, voel hoe je met je voeten op de grond staan en stel je voor dat je in een ei staat,en dat er boven in het ei en gaatje zit.

Er is een wervelwind, voel de wervelwind, deze draait rechts om je heen en neemt alles mee wat niet bij jou hoort. De wervelwind is heel krachtig en zuigt alle emoties en gevoelens weg die niet van jou zijn.

De wervelwind start bij je rechtervoet en draait achter je hak naar je linkervoet en gaat voor langs bij je linkervoet naar je rechtervoet en dan achter je rechterenkel en dan achter door lang naar je linkerenkel naar de voorkant van rechterscheenbeen, rechterkuit, linkerkuit en dan linkerscheenbeen. De wervelwind draait rustig verder en neemt nog meer emoties mee die niet bij jou horen en gaat van je rechterknie, achterkant rechterknie, achterkant linkerknie, voorkant linkerknie, voorkant rechterbovenbeen, achterkant rechterbovenbeen, achterkant linkerbovenbeen, voorkant linkerbovenbeen, rechterbil, linkerbil, voorkant van je bekken, rechterkant van je onderrug, linkerkant van je onderrug, buik, rechterkant van je middenrug, linkerkant van je middenrug, borstkas, bovenkant van je bovenrug en je rechterschouder, linkerschouder en bovenkant van je linkerschouder, hals, nek, vookant van je gezicht, achterkant van je hoofd en dan pfffffffffffffffttttttttttttt zoooo het gaatje uit.

Soms kun je het zien, horen of voelen, maar dat kan ook moeilijk zijn, alleen er aan denken is ook al voldoende. Sommige mensen worden er ook duizelig van dus houdt dit goed in de gaten.

De wervelwind komt nog een keer en begint weer onderaan bij de rechtervoet alleen gaat de wervelwind nu sneller. (je herhaalt alles tot en met pfffffffffffffffttttttttttttt)

Daarna nog een 3de, laatste wervelwind, deze gaat heel snel, ruimt de eventuele laatste restje op die er nog zaten. (je herhaalt alles tot en met pfffffffffffffffttttttttttttt)

En dan voel je hoe het is om je aura helemaal schoon te hebben en dan ben je helemaal jezelf. Om je aura weer op te laden vul je het met wit goud licht. Dit stroomt via dat gaatje het ei binnen en vult je ei helemaal. Voel hoe dit wit gouden licht het ei in stroomt en je aura vult.Geeft dit je een veilig gevoel? Heb je meer energie? Hoe voelt het om jezelf te zijn?
Open daarna langzaam je ogen.
Buikpijn uit je buik “trekken”:
Ga liggen op je rug en leg je handen op je zonnevlecht, deze plek zit net boven je navel. Je handen raken elkaar niet. Voel de ademhaling onder je zonnevlecht, deze ontspant helemaal. Probeer te visualiseren/jezelf voor te stellen dat je handen op een inademing iets omhoog gaan . Je ademt weer uit. Je ademt weer in en je handen gaan weer iets verder omhoog en het lijkt net of je wat uit je buik trekt. Op een uitademing blijf je met  je handen  boven je buik “zweven” je voelt nog het contact met de “pluisjes” van je kleding.
Op een inademing ga je weer iets verder omhoog en stel je voor dat je alles uit je navel trekt, steeds hoger en hoger en bij iedere uitademing stop je even bij het punt waar je was.
Uiteindelijk leg je je handen naast je neer op de grond laat je alle spanning, boosheid, verdriet in de aarde / grond stromen. Geef het aan de aarde. Daarna mag je een leuke herinnering, eigenschap, edelsteen terugplaatsen in je buik door je handen weer op je buik te leggen.

Aurabeschermingsspray van de Groende Linde:
Deze aura beschermingspsray is speciaal voor kinderen en volwassenen die hun aura niet goed kunnen afsluiten voor energieën buiten hun. Hierdoor kunnen anderen makkelijk bij hen aftappen. Als je aura goed gesloten is pik je minder snel emoties en gevoelens van anderen op.

Clear Energy spray van De Groene Linde.
Iedereen die last heeft van het oppakken van zware/negatieve energie van zijn of haar omgeving, is verlost dmv deze spray. Voor het reinigen van de leefomgeving, klas, huis of kantoor is deze spray doeltreffend en erg gemakkelijk in het gebruik. Een paar keer sprayen is genoeg. De ruimte ruikt heerlijk fris en schoon. Het gevoel dat de geur opwekt is in werkelijkheid ook gebeurd.

Buikademhaling/ Knuffelademhaling:
Adem in en je buik/navel gaat omhoog.
Adem uit en je buik/navel gaat naar beneden.
Voor een kind kun je dit doen met een knuffel op zijn buik. Zodat de knuffel op de golven van zijn buik kan meebewegen. Inademing-omhoog/dikke buik, uitademing –naar beneden/dunne buik.
Als je kijkt naar een hond, poes of een baby die ligt te slapen dan zie je altijd dat deze ademt via zijn buik.  Zodra kinderen naar school gaan, gaat de ademhaling omhoog richting de borstkas.
Via een knuffel kun je de ademhaling zichtbaar maken. Kijk wanneer de knuffel omhoog gaat als deze op de borstkas ligt of op de buik. Het hoort dus omhoog en omlaag te gaan via de buik.
Als je met je hoofd “ in je buik zit ”en om je ademhaling te voelen dan gaat de spanning weg uit je buik.

Edelsteen: die hier heel erg goed tegen helpt is de Malachiet

Mudra:
De Jnana Mudra zorgt ervoor dat je bij jezelf te blijft. Je intuïtieve wijsheid,
Je blijft bij jezelf doordat de wijsvinger voor het ego staat en de duim voor het goddelijke. Deze energie banen worden hierdoor verbonden en stromen niet weg.
Je buigt je wijsvinger een beetje ‘opgevouwen’ aan de binnenkant van de duim.
middelvinger, ringvinger en pink liggen naast elkaar.
Je kunt de handpalm kan naar boven draaien of naar beneden. Handen liggen op je benen vlakbij de knieën. Als je handen naar boven draaien neem je de energie van het universum en zijn ze naar beneden gedraaid dan neem je de energie van de aarde.

Op mijn website  https://www.deyogaboerderij.nl/media.html  staat een artikel van het NRC, 13.01.2009,  wat gaat over een onderzoek in het Flevoziekenhuis in Almere met 20 chronische buikpijnpatiëntjes waar de kinderarts geen lichamelijke oorzaak van kon vinden.

Mocht je interesse hebben in de spray’s van De Groene Linde, dan kun je dit ook even aan me vragen dan kan ik het bij je opspuiten zodat je zelf kunt ervaren  hoe de spray zijn werk doet.

Heel veel succes!

Heb jij nog een (kinder-)yoga buikpijn tip voor mij of wil je je ervaringen nav mijn tips delen op mijn blog. Schrijf dan je comment onderaan voor vrijdag en je maakt kans op een libelle die kan balanceren van De Yogaboerderij, Lelystad. Reacties of verzoekjes zijn uiteraard ook altijd welkom.

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.