Loslaten…….

You are here: Home / Yoga / Loslaten…….

loslaten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan! Problemen met je darmen hebben vaak letterlijk en figuurlijk te maken met loslaten.
Om je stoelgang te stimuleren is het goed om asana’s(houdingen) te doen die de ingewanden masseren, zoals toris’s / draaiingen. Ook asana’s liggend op je buik zijn heel geschikt. Je Buikorganen worden dan gemasseerd en gestimuleerd door de beweging van je adem en je lichaamsgewicht.
Als je last hebt van je darmen door middel van spanning en stress is yoga sowieso een goede manier om je te ontspannen. Neem altijd voldoende tijd voor een ontspannende houding na je oefeningen.  Drink voldoende water en eet vezelrijke producten die je stoelgang soepel houden.
Enkele houdingen die goed zijn voor je darmen zijn:
Kat met variatie van je been en arm (linkerbeen en rechterarm)
Fietsen met je benenin de lucht terwijl je met je rug op de grond ligt.
Half God van de Vissen (Matsyndrasana)
Gedraaide buikhouding (Jathara Parivartanasana)
Knie naar buik (Pawanmuktasana)
Knieën naar de buik en rondjes draaien (Apanasana)
Cobra (Bhujangasana)
Boog (Dhanurasana)

5 Tibetanen helpen bij het loslaten van dingen die niet bij jou horen en het reinigen van je aura. Het helpt ook bij het afvallen. Wil je graag de 5 Tibetanen leren kom dan naar mijn workshop op zaterdag 13 april.  Voor meerdere yoga-afvaltips kun je kijken op mijn blog aan het begin van dit jaar.

Edelsteen:
Enkele edelstenen tegen darmproblemen zijn:

Chalcedoon: Deze helpt bij Darmklachten, buik en menstruatiepijn, keelontsteking, angina en verkoudheid. Helpt tevens bij longproblemen en keel en holteontstekingen en bij depressies.

Agaat:Deze steen werkt kalmerend en helpt tegen pijn. De Agaat helpt ook bij het vinden van je innerlijke talenten. Helpt voor maag, darm en lever en helpt tegen huidallergieën, jeuk en eczeem. Je kunt heel goed mediteren met deze steen en het brengt een rustige sfeer in huis.

Mookait: Ontspant de maag en de darmen. Is goed voor driftige en gejaagde mensen.
Het is een goede steen om te helpen als je stottert.
Het helpt bij nekkramp en een whiplash. Het geeft rust, en helpt je met slaapproblemen.

Mudra:
De Vayumudra helpt je om je spijsvertering te verbeteren. Het helpt bij een opgeblazen gevoel en een slechte stoelgang. Het maakt je tevens rustiger. Je doet de mudra 15 minuten per dag of als je het hard nodig hebt, zo’n 3 maal per dag. Buig je wijsvinger naar de handpalm en druk met de duim er schuin overheen de wijsvinger licht aan, andere vingers blijven recht.

Ademhalingsoefening van de ruggenwervel: kriyayoga
Aangezien veel emoties opgeslagen liggen bij je ruggenwervel is het van belang om deze emoties ook los te laten en je ruggegraat op te schonen.
Dit kun je door te ademen van de kruin naar de nek tussen de schouderbladen door en dan met de klok mee de adem/licht laten wervelen om de ruggengraat richting je stuitje. Hier even vasthouden bij de stuit en dan weer omhoog cirkelen richting de kruin. Dit herhaal je enkele keren. Ongeveer 6 keer..
De adem maakt bij deze ademhalingsoefening niet uit, het is nu meer de aandacht.
Wil je meer weten over kriyayoga? Houd de website van De Yogaboerderij in de gaten want deze zomer komt Paramjit Pam Anand uit India weer naar Nederland!

Ademhalingsoefening: De reinigende Agni Dhauti
Ga rustig rechtop zitten in kleermakerszit en zorg dat je rug recht is. Blijf recht op zitten gedurende de hele oefening. Plaats beide handen op de knieën en breng de ellebogen zijdelings wijduit. Steun met de handen op de knieën en leun iets naar voren. Adem volledig uit en trek vervolgens de maag in, houd dit 7 tot 10 tellen vast. Adem dan weer rustig en diep in. Herhaal deze oefening zeven keer. Deze oefening kan ook staand worden uitgevoerd. Steun dan ook weer met beide handen op de knieën, buig de knieën iets en leun hierbij iets voor over, adem uit en trek de maag zo ver mogelijk in.
De werking is gassen gaan uit maag en darmen, de kracht van de spijsvertering wordt verhoogd, is reinigend voor de darmen, het versterkt de buikspieren.

Succes met loslaten, want het is zoooooooooo lekker!

Heb je nog vragen op het gebied van yoga, mudra, meditatie en ademhalingsoefeningen dan kun je mailen naar info@afstemchallenge.nl

Voor meer informatie over kinder, tiener of volwassen yoga in Lelystad kun je kijken op de website van De Yogaboerderij of bezoek onze Facebookpagina.

Wil je dit bericht aub delen met je vrienden of familie via Facebook, Twitter en E-mail. Dank je wel.

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.