Tips om 2013 goed te starten!

You are here: Home / Yoga / Tips om 2013 goed te starten!

De Allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Hopelijk voldoet het jaar aan al je verwachtingen en gaan al je wensen in vervulling.
Wil je weten wat je horoscoop je te vertellen heeft voor het nieuwe jaar kom dan op 26 janauri naar de workshop of regel een persoonlijk consult bij Esther van Heerebeek, astrologe van Veronica Magazine, de Belgische flair, Glamour etc bij De Yogaboerderij, Lelystad.

Vaak maken mensen voornemens en ontzeggen ze zich dingen die ze eigenlijk heel graag willen blijven doen. Ze gaan stoppen met roken, beginnen met sporten of starten met afvallen.

Gedachtenkracht:
Eigenlijk is het een kwestie van een andere mindset.
Vaak zeg ik dat gedachten krachten hebben. Dus als je denkt dat je dik wordt dan voldoet je lichaam aan je gedachten. Vele geloven het niet maar het is niet een kwestie van geloven je kunt het ook gewoon proberen. Door te zeggen “ik ben slank, wat ik ook eet en drink ik ben en blijf slank”.
In het begin moet je misschien lachen maar hoe meer je het zegt hoe meer je er zelf in gaat geloven en je omgeving ook en dus ziet iedereen je ook slanker en wordt je het ook. Het is natuurlijk altijd het proberen waard. Het werkt met allerlei dingen.

MIR-methode:
De MIR methode is niet alleen gedachten krachten maar nog veel meer. Het helpt tegen heel veel kwalen en zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf heelt en verlost van afvalstffen etc.
Het is dus goed om het jaar mee starten. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2x 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. Je herhaalt iedere ochtend en avond  de 9 zinnen van Mireille Mettes. Ze heeft deze healingsmethode zelf ontworpen. De instructievideo’s zijn voor iedereen anders. Kijk hier voor kinderen, tieners en volwassenen. Voor meer informatie kijk op haar website http://www.mirmethode.nl/

Mudra: Afvalmudra
Houd je armen horizontaal naar voren. Je handpalmen wijzen naar boven.
Je ademt in en opent je armen zijwaarts, de handpalmen blijven naar boven gericht.
Je ademt uit en je armen komen weer terug naar elkaar maar raken elkaar net niet.
Deze mudra zorgt voor nieuwe energie. Dit doe je minstens 3 minuten.
Hierna onstpan je je handen ter hoogte van je borst. De ellebogen zin gebogen en je handpalmen zijn ongeveer 8 cm van elkaar en wijzen naar elkaar. Visualiseer dat je een energiebal vasthoudt.
Door de energie van het universum heb je minder snel behoefte aan ongezonde voeding.

Steen: Rode Jaspis
Drink voor iedere maaltijd een glas Jaspiswater. (’s Nachts leg je de steen in een groot glas water en overdag laat je de steen opladen door de zon) Dit water drink je in gedeelten op voor iedere maaltijd.

Enkele Houdingen om door af te vallen zijn:
De zonnegroet.
Hiermee verbrand je energie en dus veel calorieën.

Maar ook veel achteroverbuigingen zoals de boog, de Kameel en de Cobra
Via torsi’s, draaiingen krijg je een goede massage van je buikorganen en dus verband je alles sneller. Denk dan aan de Halfgod van de Vissen, de Krokodil etc. Uiteraard is het wel aan te raden om minimaal 3x in de week aan yoga te doen en natuurlijk ook op je eetpatroon te  letten.

Als je 2013 echt goed wilt beginnen dan start je vanaf morgen met de 5 tibetanen.
Ze werken verjongend, je verbranding komt op gang, dus je valt er van af, je chakra’s gaan sneller draaien en dit merk je al vanaf de eerste dag.
Doordat je afvalstoffen worden verwijderd kun je in het begin last krijgen van hoofdpijn.
De 5 tibetanen staan beschreven in het boek Fontein der Jeugd van Peter Kelder.

Succes

Heb je zelf nog een interessante tip? Laat deze dan aub achter in het commentaarveld hieronder. Heb je zelf nog lichamelijke of psychische problemen? Wil jij weten wat de werking is van ademhalingsoefeningen, mudra’s, asana’s (houdingen), meditatie etc. Kortom alles wat met yoga te maken heeft. Ik wil je daar graag bij helpen.
Laat een reactie achter op onderstaand commentveld of mail naar info@afstemchallenge.nl en ik zal proberen om je vraag te beantwoorden!
Wil je dit bericht aub delen met je vrienden of familie via Facebook, Twitter en E-mail. Dank je wel.

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl

Deel deze pagina, dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.